Anonymous odgovara Josipoviću: Nema pregovora oko temeljnih ljudskih prava i sloboda!

Anonymous odgovara Josipoviću: Nema pregovora oko temeljnih ljudskih prava i sloboda!

Foto: Neja Markičević / Cropix

"PRIMIJETILI smo da je predsjednik Ivo Josipović pozvao Anonymous na razgovor o ACTA-i. Smatramo da se ovdje radi o jeftinom pokušaju političke manipulacije imenom Anonymous u svrhu dobivanja političkih bodova kod građana i popravljanja imidža predsjednika u javnosti", poručili su članovi haktivističkog kolektiva Anonymous u priopćenju poslanom redakciji Indexa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Internetski aktivisti uvjereni su da je Josipovićeva popularnost drastično pala nakon što je izrazio podršku ACTA-i. Također, predsjedniku poručuju da je pokazao nepoznavanje Anonymousa kao novog globalnog fenomena, decentraliziranog kolektiva koji nema "vođu" ili "predstavnika" koji bi bio spreman sjesti "na kavicu" s Josipovićem.

"Stav Anonymousa oko SOPA/PIPA/ACTA i svih sličnih sporazuma i zakona koji će dolaziti u budućnosti pod raznim imenima i razlozima je jasan, nedvosmislen i nepromjenjiv te se o njemu ne može 'pregovarati' nikada i s nikim", poručuju Anonymous, te dodaju:

"Pregovaranje oko temeljnih ljudskih sloboda i prava u svrhu zaštite korporacija i njihovog interesa i njihove nezasitne gladi za profitom je izdaja ljudskog roda i svega onoga što bi ideja Anonymousa trebala predstavljati".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara