Anonymousi ruše sve stranice džihadista: Tretirat ćemo vas kao virus

Anonymousi ruše sve stranice džihadista: Tretirat ćemo vas kao virus

Screenshot: YouTube

HAKERSKA skupina Anonymous, koja je nakon napada na list Charlie Hebdo objavila rat al-Qaedi, Islamskoj državi i ostalim teroristima, nastavlja sa svojim akcijama. U najnovijoj prijetnji teroristima poručuju kako će ih naganjati i izložiti, javlja Independent.

Već su prije ugasili nekoliko web stranica Islamske države, a osvetnička akcija još traje. Grupa tvrdi da je već srušila i nekoliko Twitter i Facebook profila IS-ovih sljedbenika, koji i inače kontinuirano koriste društvene mreže za širenje svoje propagande.

Već je nekoliko videa brutalnih ubojstava koje je ova teroristička organizacija počinila objavljeno na internetu.

Anonymusi u videu u sklopu svoje, kako su je nazvali, "Operacije ISIS" objavljuju kako su članovi hakerske skupine ljudi svih rasa, etničkih skupina, ekonomskog statusa i spolne orijentacije.

"Mi smo muslimani, kršćani, židovi. Mi smo hakeri, aktivisti, agenti, prevaranti ili možda jednostavno lik iz vašeg susjedstva, stari i mladi - ujedinjeni u jedno. Mi smo Anonymusi", objavili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video upozorava ljude i da sljedbenici džihadista nisu pravi muslimani.

"Vi ste virus, a mi smo lijek"

"ISIS, naganjat ćemo vas, srušiti vaše stranice, račune, e-mail adrese i izložiti vas. Od sada za vas ne postoji niti jedno sigurno mjesto na internetu. Tretirat ćemo vas kao virus, a mi smo kao lijek za njega. Internet je sada naš", rekli su i dodali da već skupljaju profile na mreži za koje se sumnja da su povezane s militantima.

Inače, Twitter je zablokirao već oko 1500 takvih profila, piše The Hacker News. Zbog toga su, kažu, i militanti već počeli slati upute svojim sljedbenicima o tome kako da pristupaju svojim profilima, a da ne budu detektirani kao islamistički.

Anonymusi na kraju snimke zaključuju: "Ne zaboravljamo i ne opraštamo. Očekujte nas."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara