"Bačena ljaga na proslavu Oluje, zviždače je naručio i organizirao HDZ"

Ilustracija: Hina

PREDSJEDNIK kninskog SDP-a Mirko Antunović ocijenio je kako je jučerašnjim zviždanjem tijekom obraćanja predstavnika državnog vrha na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja u Kninu bačena ljaga na proslavu oslobodilačke akcije "Oluje" te na odavanje počasti hrvatskim braniteljima.

"Po drugi put uzastopno prilikom proslave vojno-redarstvene akcije 'Oluja' bačena je ljaga na najplemenitije supstance društva - na proslavu oslobođenja te na odavanje počasti najzaslužnijima za oslobođenje", navodi Antunović u današnjem priopćenju. Ističe kako je svakom "zviždaču i bukaču" koji je nastojao onemogućiti premijera i predsjednika države u održavanju prigodnih govora savršeno jasno da proslava obljetnice "Oluje" nije ni mjesto niti vrijeme za "bjesomučno negodovanje". Stoga ocjenjuje kako se radi o "organiziranom događanju naroda" i "svojevrsnom stjecanju legitimiteta za nastavak krajnje nečasnih postupaka".

Vjeruje da je ta "događanja naroda" naručio i organizirao HDZ, "osuđena kriminalna organizacija koja barbarogenijski iz dana u dan prelazi sve granice, urušava društvene i ustavne vrijednosti te se izruguje s moralom, živima i mrtvima". Takvi HDZ-ovi postupci, nastavlja Antunović u priopćenju, krajnje su nedemokratski i neprihvatljivi. "Kninskoj proslavi ne trebaju ni domaći niti uvozni bukači ni zviždači", zaključuje čelnik kninskog SDP-a i dodaje kako gradu i proslavi umjesto toga treba dignitet, dostojanstveno komemoriranje i dostojanstvena proslava slobode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara