Bahati ministar Jakovina: Novinarima je na početku afere lagao, a sada traži da mu se vjeruje na riječ!

Bahati ministar Jakovina: Novinarima je na početku afere lagao, a sada traži da mu se vjeruje na riječ!

Foto:  Boris Kovačev (Cropix)

"JA VAM sa osobama koje ne poznam ne pričam!", bio je to jedini komentar kojeg smo uspjeli dobiti od Predraga Šimića iz Slavonskog Broda kojeg je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina postavio kao upravitelja svoje tvrtke TJ-PROM od 27. studenog ove godine. Jakovina je postavio upravitelja gotovo 11 mjeseci nakon što mu je sukladno Zakonu o sukobu interesa istekao zakonski rok. No, tko je Šimić nitko ne zna. 
  
Odnosno Šimić je više poznat u Slavonskom Brodu kao rukometni trener i sudac, no kao poslovnog čovjeka ne zna ga zapravo nitko. Kolege novinari koji su kao i mi pokušali odgonetnuti kome je Jakovina prodao svoju tvrtku od Šimića su dobili gotovo pa isti odgovor. Kao da ga je netko naučio istu rečenicu.  
Već je obmanuo novinare 
 
Afera oko tvrtke TJ Prom od početka se zataškava,a ministar Jakovina pokušao je jučer na konferenciji za novinare dati konačan zaključak s tvrdnjom kako je tvrtku prodao. O identitetu poslovnog čovjeka koji je kupio njegovu zaduženu tvrtku za 400 tisuća kuna ne želi govoriti kao ni o nekim detaljima. Ministar Jakovina nije ni pokazao neki dokument koji bi mu govorio u prilog onog što je jučer rekao novinarima. Baš ništa!
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U sudskom registru i dalje nema novog vlasnika, a Jakovina se vodi kao vlasnik. Promjena vlasništva bit će vidljiva u registru nakon završetka sezone godišnjih odmora. Uostalom, dok je tako, postavlja se legitimno pitanje, može li se Jakovini na kraju uopće i vjerovati?  

Ponašao se kao čovjek koji još nešto skriva
 
Po izbijanju afere oko svoje tvrtke Jakovina je pokušao obmanuti javnost s obzirom da je slagao da je odmah prebacio upravljačka prava na odvjetnike, ali da je o tome zaboravio obavijestiti Povjerenstvo. Sudski registar u tome ga je opovrgnuo.
 
U splet laži upleo se i premijer Zoran Milanović tvrdeći da je tvrtka od Jakovine godinama neaktivna, no otkrili smo da je Jakovina u lipnju potpisivao financijska izvješća te da ja imao prihod od najma.  
 
Smjenu ministra tražio je velik dio javnosti kao i oporba pa umjesto da Jakovina aferu završi na što transparetniji način Ministar poljoprivrede odlučio se na bahatost i zatvorenost prema javnosti ne želeći govoriti o detaljima.  Baš kao čovjek koji nešto još skriva.  Štoviše na samoj konferenciji za novinare na kojoj je  Jakovina slavodobitno objavio da je afera o njegovu "sukobu interesa gotova" nije "dobro čuo" pitanje o dugu prema vjerovnicima. Odgovor o tome je preskočio, dok je za dug prema državi odgovorio da je "reprogramiran".  
 
Ovakvu bahatost viđali smo kod bivših ministara
 
"Odlučio sam se i na konačnu prodaju poslovnog udjela u društvu TJ-PROM. Tako sada više nisam niti vlasnik, a niti direktor u tom trgovačkom društvu. Ugovorena cijena je 400 tisuća kuna, od kojeg iznosa se novi vlasnik obvezao podmiriti sve obveze društva, dok će mi ostatak kupoprodajne cijene bit isplaćen u dogovorenim rokovima", rekao je jučer Jakovina i sada bi mu svi trebali vjerovati na riječ 
 
I danas Jakovina izbjegava novinarske upite o detaljima prodaje. Uspio je tek doviknuti "da će se sve vidjeti". Baš takvo ponašanje gledali smo kod bivših ministara kada bi ih novinari ali i organi gonjena uhvatili s prstima u pekmezu.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara