Baldasar brine i za cure svojih vijećnika: Djevojka Gojka Čepe stavljena u Upravno vijeće gradske knjižnice

Foto: Hina

IVO BALDASAR, SDP-ov gradonačelnik Splita, i dalje je u velikoj ofenzivi zbrinjavanja odabranih kadrova.

Nakon čitavog niza zapošljavanja i instaliranja po stranačkoj i političkoj osnovi, došlo je vrijeme da se Grad Split pobrine i za djevojke SDP-ovih vijećnika pa je tako danas u Upravno vijeće Gradske knjižnice Marka Marulića instalirana Ines Grgurinović, djevojka vijećnika Gojke Čepe.

Kako je Čepo bio iskren i nije nimalo okolišao u priznanju veze, za curu su glasali gotovo svi, čak i iz oporbe. Bila su tek tri suzdržana glasa.

Čija je ovo divojka?

Kada je točka došla na dnevni red, prvi se za riječ javio HSLS-ovac Tonči Blažević.

"Ima jedna lipa dalmatinska pisma: "Čija je ovo divojka", vrckasto je pitao pa napustio vijećnicu zbog obaveza na jednoj televiziji.

Štafetu je predao svom kolegi iz HČSP-a Luki Podrugu, koji se prije često upuštao u teške verbalne okršaje s Čepom. Danas Podrugu nije bilo do svađe.

Tko iz vijeća ima odnose s kandidatom?

"Tonči je liberal pa pita neodređeno, a ja sam pravaš pa me zanima istina. Neka se Čepo očituje. Nije grijeh staviti brata, sestru, curu, momka, ali on bi se morao izuzeti od glasanja", nije imao problema Podrug s uvodnim dijelom, a onda je malo zapeo.

"Postoje indicije... Jel netko iz vijeća...", mučio se Podrug sročiti što mu pristojnost priječi. Pomogle su kolege koje su se dobro zabavile kako sriče misao.

"Ima odnose...", unisono su dodali na užas predsjednika Gradskog vijeća Borisa Ćurkovića, koji se morao očitati pravobraniteljici za ravnopravnost spolova kada je zbijao šale na račun zlostavljanih žena na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

"Ušli smo u osjetljivo pitanje. Čudi me da se žene smiju, a ne reagiraju...", zgrozio se Ćurković, kao iskusni pravnik, sigurno uzevši u obzir mogućnost da se pravobraniteljica opet zainteresira za rad Gradskog vijeća.

Svaka bi ga za zeta poželjela: "Da, ona je moja djevojka i na to sam iznimno ponosan"

"Da. Ona je moja djevojka i ja sam na to iznimno ponosan. Sprema doktorat, profesorica je engleskog i talijanskog jezika. Mislim da je idealan izbor", kazao je Čepo, priznavši Indexu kako on nije predložio djevojku za Upravno vijeće.

"Zaprosi je sad", doviknuo je HDZ-ov vijećnik Hrvoje Marušić.

"Ti ćeš bit kum", javio se HNS-ov Srđan Gjurković s druge strane.

"Nemojte molim vas", zavapio je Ćurković.

Curu podržao i HDZ

"Uz svo poštovanje, red bi bio da Čepo kaže zadnju. Evo, ja ću glasat za curu", bio je iznenađujuće blagonaklon Podrug.

"Podržat ćemo", prihvatio je i šef HDZ-a Petar Škorić.

Svi nakon toga zadovoljno digoše ruke u zrak, osim trojice koji ostadoše suzdržani.

Partizanska ljubav: "Partija nas je spojila"

Grgurinović je mlada, ali iskusna SDP-ovka. Bila je potpredsjednica Foruma mladih SDP-a Split i u SDP-ovom Savjetu za znanost te na funkcijama u još nekoliko stranačkih tijela. Prvo je postala SDP-ovka, a onda je prije sedam godina planula ljubav s Čepom.

"Partija nas je spojila", otkrio nam je Čepo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara