Balenović: Predsjedniče Josipoviću, ispunite obećanja! Nadam se da se ne bojite Inine Uprave!

Balenović: Predsjedniče Josipoviću, ispunite obećanja! Nadam se da se ne bojite Inine Uprave!

Foto: Privatni album

DANAS se navršava osmi dan javnog prosvjeda Vesne Balenović ispred upravne zgrade INE u Zagrebu, zbog nepravednog otkaza kojeg je dobila nakon ukazivanja na višemilijunski kriminal u INI.

"Nakon dvanaest godina Republika Hrvatska pisanim putem priznala je da su potvrđeni navodi moje kaznene prijave od 9.5.2001. godine o postojanju kaznenih djela, zbog kojih je nastala materijalna šteta za INU. To priznanje stiglo je nakon svih pravomoćnih presuda dosuđenih protiv mene od Općinskog suda do Strasbourga. Da mi je to priznanje Republika Hrvatska uručila na vrijeme, radni spor dobila bih već na prvom ročištu i bila bih pošteđena sve kalvarije koju sam do sada proživjela.", kaže Balenović te dodaje kako Upravi INE to nije dovoljno za njen povratak kao ni  pisano priznanje Vlade RH i priznanja dva bivša predsjednika Nadzornog odbora da je bila u pravu i da su joj kršena ljudska i radna prava.

"Uprava INE ignorirajući mišljenje DORH-a, Vlade i Nadzora ponaša se kao da joj nitko ništa ne može, kao da je država u državi. Otkud toliki nezabilježeni otpor Uprave INE oko povratka jedne jedine djelatnice, koja je svojom borbom protiv kriminala dokazano radila u korist kompanije? Čemu strah od mog povratka? Pretpostavljam da se radi još uvijek o jakom utjecaju moćnih pojedinaca na upravljanje INE, koji su godinama sustavno varali Državu i pljačkali i uništavali INU, a kojima smetam jer sam ih u tome razotkrivala.", nastavlja Balenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Domovinski rat trajao je pet godina, a za rat s tim kriminalcima nije dovoljno niti dvanaest godina. U situacijama poput ove, gdje zbog pogrešaka sustava i neusklađenog rada DORH-a i pravosuđa stradava pojedinac, ipak postoji rješenje. Ono se nalazi u ovlastima Predsjednika Republike Hrvatske. Ako Predsjednik može pomilovati kriminalce, ubojice, silovatelje, pedofile i time izmjeniti njihove sudske presude, onda može izmjeniti i presude dosuđene protiv mene, koje su duboko nepravedne, nemoralne i neetične. ", nada se Balenović te podsjeća:

"Pamtimo inauguracijski govor predsjednika Josipovića koji je na Markovom trgu pred uvaženim domaćim i stranim uglednicima svečano obećao da će u borbi za pravednost biti prvi, da se nikada neće umoriti, da se neće bojati, da neće šutjeti i da neće otkretati glavu, da je hrabrost ta koja pobjeđuje nepravdu!"

"Nadam se da se predsjednik Josipović ne plaši Uprave INE i da će na njihovu adresu uputiti adekvatnu poruku. Vjerujem da će u skladu sa svojim ovlastima i obećanjima ispraviti pogreške koje je sustav počinio prema meni i da će naći put za pravedno rješenje mog slučaja. Ja poput svih građana Hrvatske želim samo pravedno društvo, društvo u kojem svaki građanin ima jednaka prava i jednake šanse za pristojan život, pravo da ima državu koja poštuje i štiti ljudska i radna prava svih svojih građana, bez iznimke.", zaključuje predsjednica udruge "Zviždač" Vesna Balenović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara