Ballmer: Google treba staviti pod povećalo regulatora

 Foto: Guliver Image/Getty Images

IZVRŠNI direktor Microsofta na odlasku, Steve Ballmer, smatra da Googleov monopol mora biti kontroliran od strane regulatornih tijela.

"Mi smo jedina tvrtka koja se pokušava natjecati  s njima", izjavio je Ballmer
 
Prema njegovim riječima, to se posebno odnosi na internet pretraživač, putem kojeg Google drži gotovo 70 posto udjela tržišta, dok Microsoftov "bing", koji je nedavno redizajniran, ima oko 18 posto tržišnog udjela.
 
"Situacija na globalnoj sceni je daleko drugačija (i nepovoljnija po Microsoft), jer u igri su i lokalni pretraživači koje koriste milijuni ljudi, poput Yandexa ili Baidua. Ipak, ako se gledaju samo globalne tražilice, Google jednostavno nema konkurenciju, a to je tek kap u moru u priči o potrošačkim uslugama ", rekao je Ballmer.
 
On smatra da Googleova praksa zaslužuje antimonopolsko istraživanje i dodaje da su iz Microsofta o tome raspravljali s odgovarajućim tijelima i upozorili na neke poteze koje su povukli u Googleu a tiču se You Tubea i Google maps servisa.
 
"Dok je Microsoft godinama bio glavna meta regulatora, situacija je ponešto drugačija kada je u pitanju oglašivački div iz Mountain Viewa", ističe Ballmer.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara