Bandić: Francuski paviljon postat će Zagrebački i hrvatski muzej tolerancije

Foto: Tomislav Krišto/Cropix

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić obišao je lokacije u gradskoj četvrti Donji grad. "Radovi na Francuskom paviljonu u Savskoj kod Studentskog centra bliže se kraju", najavio je Bandić.

"Konačno se nakon četiri godine nazire kraj rekonstrukcije Francuskog paviljona. 29. svibnja doći ćemo opet ovdje i tu ne smije biti ni jedne skele." Prvi čovjek grada je za Francuski paviljon pronašao namjenu.

"Zagrebački i hrvatski muzej tolerancije, to treba biti to. Mi ćemo ovo urediti i prijedlog će gradonačelnika biti da se ovdje uredi Zagrebački i hrvatski muzej tolerancije."

Perivoj na Svačićevom trgu je gotov, a napravljan je po modelu modernih europskih parkova. "To želimo primjeniti i na park u Domagojevoj ulici gdje nije učinjeno ništa ozbiljno u zadnjih 30 godina, a mi ćemo to napraviti na ljeto", rekao je Bandić.

"Nikome ne smije faliti dlaka s glave"

"Ako su ljudi čekali 30 godina, onda će pričekati još dva mjeseca. To će biti napravljeno kako treba, pa i ove dodatne stvari u parku neka se naprave. Za godinu dana završit ćemo i Glazbenu akademiju na Trgu Maršala Tita. To čekamo dugi niz godina, a uvjeren sam da će studenti, profesori i građani sigurno biti zadovoljni kad sve bude gotovo", ponosno će Bandić.

"Od tih radova stradala je statika kuća u Dežalićevoj ulici. Sve ćemo sanirati", obećao je gradonačelnik.

"Nikome ne smije faliti dlaka s glave, ni nokat u fizičkom smislu, a u finacijskom nitko ni lipe, ni kune neće biti oštećen. To im jamči gradonačelnik."

Građani otvaranje ceste koja spaja Zavrtnicu i Heinzelovu ulicu čekaju vrlo dugo. "I tome je došao kraj" najavio je Milan Bandić.

"Taj koridor, koji će prvi puta biti probijen, bit će zabilježen u povijesti grada. Iduće godine u ovo doba pustit ćemo u promet puni profil Branimirove ulice."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara