Bandić: Kako ćete doći u grad, kao Batman? Dođemo na Jelačić plac, malo se zadržimo u zraku, a auto zuji iznad nas!

Bandić: Kako ćete doći u grad, kao Batman? Dođemo na Jelačić plac, malo se zadržimo u zraku, a auto zuji iznad nas!

Foto: Damjan Tadić/Cropix

CIJENA parkiranja u Zagrebu pada, odlučeno je na sjednici Gradske skupštine. U prvoj zoni će sat koštati osam kuna umjesto dosadašnjih 10, u drugoj četiri umjesto pet, a u trećoj zoni parkiranje i dalje košta dvije kune.

"Niža cijena omogućit će bolju popunjenost javnih garaža, a time i rasterećenje na javnim uličnim parkiralištima. Donošenjem ove odluke smanjujemo cijene parkiranja, kako za stanare, tako i za obrtnike i pravne osobe koje žive i rade u pojedinoj zoni", naglasio je Darko Katuša s Nezavisne liste Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tin Pažur iz SDP-a kaže kako je bilo kakvo pojeftinjenje u ovo doba dobra stvar, no zanima ga kako će promjena cijena utjecati na financijsko poslovanje Zagrebparkinga. Lošim smatra to što će se promet s uvođenjem nižih cijenama parkiranja dodatno pojačati u centru grada, a strahuje i od sljedećeg. "Nadam se da ova odluka nije uvod u privatizaciju Zagrebparkinga. Sva javna poduzeća koja su na zapadu bila privatizirana, početak toga je bio snižavanje cijena da bi one mogle postići bolju cijenu na tržištu. Zagrebparking je monopolist, to je poduzeće od strateškog interesa koje mora ostati u Gradu Zagrebu", poručio je Pažur.

Davor Štern je apelirao na Zagrebparking da se još detaljnije pozabavi pitanjem parkiranja u gradu, a gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako su garaže u centru grada neophodne te ih planira izgraditi još. "To je ona famozna garaža koju ja sanjam i koju se nadam da ćemo za četiri godine napraviti ispod HNK-a, na sjevero-istočnoj strani. Pa to je u ime pameti. Kako ćete doći u grad, gdje ćete ostaviti automobil? Kao Batman? Dođemo na Jelačić plac, malo se zadržimo u zraku i obavimo shopping i vratimo se, a auto zuji iznad nas", rekao je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara