Bandić dogovarao suradnju s gradonačelnikom Sarajeva

Foto: Bruno Konjević / Cropix

MILAN BANDIĆ primio je danas svog gradonačelničkog kolegu iz Sarajeva Ivu Komšića, kao i vijećnika u Gradskom vijeću Sarajeva Gradimira Gojera.

Na sastanku su gosti upoznali Bandića s aktualnostima iz glavnog bosanskohercegovačkog grada, posebno problemima koji proizlaze iz nesređene legislative.  Namjera je Sarajeva, naglasio je Komšić, što više koristiti pozitivna iskustva drugih gradova, a neke od gradskih problema pokušati riješiti kroz europske fondove.
 
Bandić je istaknuo da su njegova vrata uvijek otvorena za suradnju i razmjenu iskustava, predstavivši gostima novosti u organizaciji Gradske uprave, uključujući i osnivanje novog Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije, koji će se baviti isključivo pitanjima kako najbolje iskoristiti sredstva europskih fondova te kako pripremiti projekte i programe koji bi se iz njih financirali.

Naglašavajući važnost jačanja suradnje dva grada prijatelja, vijećnik Gojer upoznao je domaćine s dva kulturna projekta Grada Sarajeva - organizacijom retrospektive poznatog bosanskohercegovačkog slikara Mersada Berbera, koji je prošle godine preminuo u Zagrebu, te obilježavanja Dana Miroslava Krleže, a koje je zagrebački gradonačelnik svesrdno podržao. 

Uz Bandića sastanku je prisustvovala i njegova zamjenica Sandra Švaljek, te suradnici Miro Laco, Slavko Kojić, Vidoje Bulum...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara