Bandić najavio da će se i Holding uključiti u otpisivanje dugova građanima, oporba ga podržala

Bandić najavio da će se i Holding uključiti u otpisivanje dugova građanima, oporba ga podržala

Foto: FAH

NAJAVU zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će se i Zagrebački holding uključiti u Vladin projekt otpisa dugova građanima podržali su u četvrtak oporbeni zastupnici iz SDP-a i HNS-a.

Potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić rekao je da su SDP-ovci za otpis dugova pod jasnim i transparentnim kriterijima.

"Mi jesmo da se otpišu dugovi, no Holding je itekako dužan zato jer je nekada služio kao 'kasica prasica', a na žalost posljedice toga će osjećati svi građani Zagreba još dosta dugo", rekao je.

Bernardić: Solidarnost temelj društva

Bernardić je poručio da solidarnost treba biti jedan od temeljnih stupova društva, te se založio za otpis dugova onima koji zaista ne mogu platiti svoje račune jer su siromašni ili su ostali bez posla, ali uz jasne i transparentne kriterije.

Gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak primjetio je kako će se Holding tek sada uključiti u otpis dugova, što je samo dokaz da je tamo i dalje kriza upravljanja.

"To je Vlada predložila, a oni nisu u početku prihvatili. Na kvalitetnim projektima koje nudi Vlada, Grad se ponaša kao 'otok za sebe'", istaknuo je Stojak.

Stojak: Bandić je vođen sitnim interesima

"Gubimo vrijeme jer imamo gradonačelnika i Gradsku upravu koji su uvijek vođeni nekakvim sitnim interesima i ne misle na dobrobit građana Zagreba", ustvrdio je Stojak.

Bandić je gostujući u ponedjeljak u emisiji Radio Sljemena "Zagrebi po Zagrebu" pozdravio Vladinu mjeru oprosta dugova građanima, iako ju je nazvao "predizbornim trikom".

Rekao je kako mu je drago što je Vlada preuzela model od Zagreba koji, po njemu, ima najbolju socijalnu politiku. "Za to sam da se ljudima pomogne. Riješit ćemo mi to", odgovorio je Bandić na pitanje zašto se u projekt otpisa dugova još nije uključio Zagrebački holding.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara