Bandić najavio obračun s kradljivcima šahtova, naplatu ulaska u pješačku zonu za dostavna vozila

Bandić najavio obračun s kradljivcima šahtova, naplatu ulaska u pješačku zonu za dostavna vozila

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić obećao je u ponedjeljak da će riješiti problem nestajanja šahtova sa zagrebačkih ulica i najavio da će novi šahtovi biti nabavljeni prije 15. srpnja.

"Riješit ćemo to. Mi ćemo riješiti te šahtove s ljudima koji skupljaju sekundarne sirovine. Doći ćemo mi brzo do ovih koji to skidaju. Bez brige budite", rekao je Bandić novinarima koji su kazali da je ove godine nestalo između 500 i 700 šahtova i pitali gradonačelnika što će poduzeti u vezi s tim. Najavio je i da će novi šahtovi biti nabavljeni u najskorije vrijeme, "prije 15. srpnja sigurno".

Na pitanje hoće li građani dobiti naknadu za štetu, primjerice oni koji su oštetili automobile, Bandić je kazao da će Grad postupiti po sudskoj odluci i obeštetiti one koji dobiju parnicu.

Kosor: Odluka o naplaćivanju parkinga za dostavna vozila je o.k.

Upitan o najavi izmjene odluke o prometu po kojoj će se dostavnim vozilima naplaćivati ulazak u pješačke zone, Bandić je rekao da ne bi to radili ali imaju pritisak ogromnog broja tvrtki da ulaze u pješačku zonu vozilima.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor za taj je prijedlog rekao da treba izjednačiti sve građane, pa i tvrtke u plaćanju parkinga. "Znači, ako građani koji žive u centru grada plaćaju mjesečnu kartu, ako građani koji iz drugih dijelova dolaze i plaćaju dnevnu kartu parkinga, zašto i dostavna vozila ne bi plaćala neku naknadu. Trebamo biti svi jednaki pred zakonom i to usklađenje odluke po meni je o.k.", rekao je Kosor.

Na pitanja novinara Bandić i Kosor odgovarali su u ponedjeljak na Bundeku prilikom otvaranja "Floraarta".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara