Bandić o novom snijegu: Ne može ga biti više nego prije mjesec dana, ali snijeg je romantika, ja ga volim!

Bandić o novom snijegu: Ne može ga biti više nego prije mjesec dana, ali snijeg je romantika, ja ga volim!

Foto: Nenad Dugi/Cropix

ZAGREBAČKA  zimska služba spremna je za novi snježni pokrivač. Snijeg od jučer pada u većem dijelu unutrašnjosti, a sutra se očekuje i desetak novih centimetara snijega. Gradonačelnik Milan Bandić poručuje - ne može ga napadati više nego prije mjesec dana.

"To je romantika. Ja volim snijeg, jedino što je romantičnije od snijega je kiša, ali doći će i kiša brzo", poručio je u svom stilu zagrebački gradonačelnik. Za razliku od onih građana kojima je snijega već preko glave, prvom čovjeku Zagreba snježne pahulje još nisu dosadile.

"Ne, ma kakvi. Ovo je vrijeme da pada snijeg. Zamislite da ljeti pada snijeg, što bi bilo? Zimi pada snijeg ili kiša. U jesen pretežno kiša, a zimi kiša i snijeg zajedno", ustvrdio je Bandić.

Iz ZET-a su izvijestili kako promet općenito u cijelom zagrebačkom prstenu teče sporije, većih poteškoća uzrokovanih snijegom za sada nema. Svega je jedna autobusna linija (135 Črnomerec – Graberje) trenutno i privremeno obustavljena dok je autobusna linija 164 (Savski most – Horvati) skraćena do starog okretišta, iz sigurnosnih razloga, odnosno zbog čišćenja kolnika. Tramvajski promet teče nesmetano, poručuju iz ZET-a.

Snijeg opet pada i u Zagrebu. Šef zimske službe, Hasan Đombić, kaže da je zasad sve pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi smo u 4 i 30 izašli sa svim ekipama, znači, svih 210 ekipa je na terenu i radi se i dalje. Po potrebi se vraćaju po materijal i idu natrag. Uglavnom, svi su vani."Snijeg nas očekuje i tijekom vikenda, ali razloga za brigu, kaže Đombić, nema.

"Gledajte, materijala imamo negdje oko 10 000 tona soli i kamenog agregata negdje oko 5000 tona tako da što se tiče materijala imamo dosta i imamo ekipe spremne. Dočekat ćemo ga spremni."

Provjerili smo i kakvo nas točno vrijeme očekuje u iduća dva dana. Ankica Stojanović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda: "Na zagrebačkom području danas i sutra će se zadržati oblačno vrijeme i povremeno će padati snijeg. Najviše bi ga trebalo padati noću, znači, u noći od danas do sutra i još malo više u noći od subote na nedjelju. Povećanje snježnog pokrivača ukupno bi moglo biti veće od 10 ili 15 cm u gradu, a u okolici veće od 20 cm."

"Temperatura zraka će danas uglavnom biti između -3 do 0, sutra bi već trebala polako rasti do +1 stupanj, a u nedjelju bi najviša dnevna već trebala biti oko 3 ili 4 stupnja pa bi u nedjelju snijeg polako trebao prelaziti u kišu. U nedjelju poslijepodne očekuje se prestanak oborina."

Teško je predvidjeti je li ovo zadnji nalet snijega za ovu zimu.

"Snijeg može padati, a gotovo uvijek i još pada bar u jednom navratu i u ožujku, a nije rijetkost ni da pada u travnju. To je li zadnji snijeg, sigurno još ne mogu reći."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara