Bandić o oduzimanju titule počasnog građanina Srebrenice: Isusa kad su vješali, on im nije zamjerio jer nisu znali što čine

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić bi, zbog izjave u kojoj je spomenuo mogućnost uspostave trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini, mogao ostati i bez naslova počasnog građanima Srebrenice, nakon što mu je takvo priznanje tijekom dana uskratilo gradsko vijeće Sarajeva, prenijeli su u srijedu lokalni mediji u BiH.

Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković potvrdio je kako bi se rasprava o tom pitanju mogla naći već na sjednici općinskog vijeća zakazanoj za četvrtak.

Nemam komentara na to, kazao je Bandić, te u svom stilu nadodao:

"Isusa kad su vješali, on im nije zamjerio što ga vješaju, već što ne znaju što čine. To je moja poruka njima, a sve ostalo će vrijeme pokazati. Strpljen-spašen."

"Napredak" traži preispitivanje oduzimanja priznanja Bandiću

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak pozvalo je u četvrtak gradsko vijeće Sarajeva da preispita odluku kojom je oduzelo priznanje počasnog građanina Sarajeva zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Smatramo da izjave gospodina Bandića zbog kojih je donesena ovakva odluka o opozivu ne mogu biti argument za ovakav postupak gradskog vijeća", stoji u priopćenju "Napretka" dostavljenom medijima.

Iz "Napretka" podsjećaju kako su i sami bili predlagatelji da se Bandiću dodijeli naslov počasnog građanina Sarajeva te navode kako je zagrebački gradonačelnik bezbroj puta pokazao svojim djelima što misli i o Sarajevu i cijeloj BiH.

"Zbog jedne izjave kojom je izrazio svoj osobni stav, nije korektno anulirati sve dobre projekte i odnose zbog kojih je Bandić uostalom i dobio priznanje", stoji u priopćenju.

Drže i kako odluka gradskog vijeća Sarajeva donesena u srijedu "vraća u komunistička vremena kad se sudilo za poznati verbalni delikt".

Bandiću je priznanje počasnog građanina Sarajeva oduzeto zbog njegove izjave televizijskoj mreži Al Jazeera Balkans u kojoj je spomenuo treći entitet kao mogući način rješavanja statusa hrvatskog naroda u BiH.

Zbog toga je u četvrtak i na općinskom vijeću Srebrenice pokrenuta inicijativa da se Bandiću oduzme i priznanje počasnog građanina tog grada.

Općinsko vijeće Srebrenice o tome ipak nije održalo raspravu jer je sjednica prekinuta a nastavak najavljen za sedam dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara