Bandić "oprostio" Milanoviću, a o izbjegavanju Švaljek poručio: Ne vjerujte Photoshopu

Bandić "oprostio" Milanoviću, a o izbjegavanju Švaljek poručio: Ne vjerujte Photoshopu

Foto:

MILAN BANDIĆ gostovao je jutros u emisiji Novi Dan na N1 Televiziji.

"U Zagrebu radi svaki treći zaposleni u Hrvatskoj, ali i 41.000 nezaposlenih u Hrvatskoj. Moramo se bolje organizirati. Moramo prestati honorirati nerad. Nećemo danas nikoga špotati, ali mislim da smo danas u zaostatku. Ostatak Hrvatske živi lošije od Zagreba, ali i Zagrepčani moraju bolje živjeti", poručio je Bandić.

Na upit je li on spreman izgubiti mandat kako bi proveo reforme u Zagrebu, kaže da bi uvijek birao bolji život Zagrepčana između toga i gubitka svog mandata.

Kazao je da trenutno ima 101 posto gradonačelničkih ovlasti. "Ako hoćete raditi, dat ćete 100 razloga za raditi. Loš konj ima samo jednu manu, a dobar konj ima sto mana. Nema prepreka za mene. Ne možete staviti dvije litre u litru i pol, mojim povratkom će stvari biti još bolje. Kolegice su radile najbolje što su mogle dok me nije bilo", zaključuje.

"Savjest mi je čista"

"Ja ne kukam nikada, ja ne odustajem, ja sam trkač na duge pruge. Savjest mi je čista, izgubio sam trećinu zdravlja, dao sam Zagrebu koliko sam mogao i dobio sam još više", kazao je Bandić te dodao da je zaljubljen u Zagreb i Zagrepčane, koji mu na cesti čestitaju i pružaju ruku. "Nikada tako srdačno i iskreno nisu reagirali na mene", dodaje. Rekao je i da zna da će istina na kraju pobijediti, komentirajući postupak koji se vodi protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirajući društvenu i političku atmosferu u Zagrebu, kazao je da se neće pridružiti sutrašnjem braniteljskim prosvjedima. "Ja ću biti na misi za branitelje navečer. Ja s braniteljima imam zajednički jezik. Moj prioritet i čast je da s tim ljudima mogu komunicirati. Njihov se problem odavno mogao riješiti", kazao je Bandić te dodao da ne vjeruje da će se problem riješiti prije izbora.

"Nisam ja bedak. Ambicije moje stranke su provjeriti vrijednost mojih djela i onog što smo radili u posljednjih 15 godina. Želim svojim iskustvom i ljubavlju, vizijom, ponuditi građanima da napravimo europsku Hrvatsku. Spreman sam preuzeti odgovornost s onima koji su na tom zadatku", komentirao je svoju stranku.

Dodao je i da, u slučaju da uđe u novu Vladu, bi se zalagao za razmještanje ministarstava po cijeloj Hrvatskoj, pa bi Ministarstvo branitelja smjestio u Vukovar, a Ministarstvo turizma u Dubrovnik.

Na upit bi li u budućoj Vladi surađivao i s SDP-om i HDZ-om, kazao je da sa svima koji su spremni raditi na dobrobit Hrvatske treba surađivati. "Ne treba biti ovan na brvnu. Ja sam i danas spreman surađivati s premijerom Milanovićem", kazao je i zaključio da je oprostio premijeru teške riječi koje je iznio na njegov račun.

"Ne vjerujte Photoshopu"

"Moj odnos prema korupciji i kriminalu je nulta stopa. Ja mirno spavam, nisam lopov, nisam lupež. Neka institucije rade svoj posao. Teško da bih ja išta drugačije napravio da mogu. U ovih 6 mjeseci sam nešto naučio - o odnosu prijatelja, ljudima kojima ste smjeli ili niste smjeli dopustiti da priđu blizu, ali to ću zadržati za sebe. Većinu toga bih zadržao, ali dio bih promijenio", kaže Bandić te dodaje da nije izgubio prave prijatelje. "Ja volim ljude, ja sam zaljubljen u ljude, ovaj posao radim 16 sati na dan. Godišnji sam uzeo samo kad sam se kandidirao za predsjednika", dodaje.

Na upit je li "izgubio" Sandru Švaljek, kazao je da je ona bila njegova najbliža suradnica i da je želi zadržati uz sebe. "O Sandri Švaljek sve najbolje i želim joj puno uspjeha". Odgovarajući na pitanje o tome zašto nije pozdravio Sandru Švaljek na Trgu bana Jelačića kazao je: Ne vjerujte photoshopu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara