Bandić poklonio portalu Željke Markić 120.000 kuna

Foto: Hina

MILAN BANDIĆ dao je udruzi "U ime obitelji", odnosno njihovom portalu Narod.hr 120.000 kuna gradskog novca. Ova svota će na račun udruge "U ime obitelji", izdavača spomenutog portala, biti uplaćena kroz tri mjeseca, u iznosu od 40.000 kuna mjesečno.

Ured gradonačelnika Grada Zagreba odlučio je, naime, financirati drugu "U ime obitelji" za "usluge promidžbe i informiranja, za promicanje javnosti rada gradske uprave i objave tema od gradskog značaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na ovakvu Bandićevu odluku reagirao je zagrebački HNS, koji se pita zašto je gradonačelnik udruzi Željke Markić za nepostojeće aktivnosti donirao 120.000 kuna. Iz HNS-a poručuju da su ogorčeni načinom na koji Bandić troši javni novac.

"Gradonačelnik je tako ovaj put navedenoj udruzi odlučio dati 120.000 kuna, a podsjećamo kako se radi o već trećoj Bandićevoj donaciji  toj udruzi iako ona postoji tek godinu dana. Najprije im je, za potrebe 'priprema za referendum' dao na besplatno korištenje gradski prostor veličine 68,88 četvornih metara u Ulici kralja Zvonimira 17, a u veljači ove godine odobrio im je 10 tisuća kuna za plaćanje režija iako je upravo uredno podmirivanje režijskih računa bio jedan od uvjeta dodjele prostora", ističe HNS.

Iz HNS-a ističu da Bandić dobro zna kako se vijesti o Gradu Zagrebu redovito objavljuju u svim važnijim lokalnim i nacionalnim medijima. Zbog toga pozivaju Bandića da javno objasni koje točno aktivnosti promicanja rada obuhvaća ugovor o donaciji te da odgovori na pitanje zašto plaća navedene aktivnosti kada ih drugi mediji prenose besplatno tim više što Narod.hr nema gradsku rubriku niti postoje naznake da prati gradske teme.

"Da ironija bude veća, udruga 'U ime obitelji' na svojim internetskim stranicama i dalje kao svoj jedini cilj ističe pripreme za referendum koji je održan prošle godine. Stoga je opravdano postaviti pitanje zašto navedena udruga i dalje koristi gradske prostore koji su im dodijeljeni za potrebe 'pripreme za referendum'", poručuju iz zagrebačkog HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara