Bandić pokrenuo istragu izbora Uprave Holdinga, najavio čistku "barem pola ljudi"

Bandić pokrenuo istragu izbora Uprave Holdinga, najavio čistku "barem pola ljudi"

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić zatražio je u četvrtak na sjednici Gradske skupštine od Gradskog kontrolnog ureda da istraži svu korespondenciju oko izbora članova Uprave Zagrebačkog holdinga i natječaja - od raspisivanja natječaja za odabir agencije za zapošljavanje do izrade menadžerskih ugovora i koliko je sve to koštalo.

Dok nova predsjednica Uprave Holdinga Ana Stojić Deban i članica Uprave Daniela Franić imaju njegovu aposlutnu podršku, Bandić najavljuje da će u trgovačkim društvima i podružnicama Zagrebačkog holdinga "otići barem pola ljudi" koji su, kako tvrdi, odavno to trebali napraviti.

"Ne žele više raditi, a ne žele sami otići. A što prvi čovjek mora napraviti? Podvući crtu jer želi raditi s ljudima koji žele, znaju i mogu", dodao je.

Ne zna se tko je odgovoran za menadžerske ugovore

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin rekla je kako menadžerske ugovore u Holdingu nije radio Nadzorni odbor niti Skupština te da se ne zna tko je odredio visine plaće, bonusa i otpremnine.

"Stručne službe nisu krive jer nisu radile taj ugovor. Nije radio Nadzorni odbor niti Skupština. Netko jest. Skupština nije donijela niti odluku o tome. A znamo kojeg dana je i u kojim okolnostima taj ugovor potpisan", rekla je Kusin.

Ponovila je sedam smrtnih grijeha Uprave Holdinga zbog kojih je smijenjena - nedonošenje plana poslovanja za 2015., distribuciju uplatnica za komunalnu naknadu (GSKG), distribuciju uplatnica za odvoz smeća (Čistoća), neorganiziranje naplate odvoza smeća po volumenu, nepribavljanje dozvole za odlagalište Jakuševec, stavljanje izvan snage treće izmjene Pravilnika o smanjenju koeficijenata za obračun plaća i odbijanje od Skupštine predloženih ugovora o pravima i obvezama članova Uprave i ugovorima o radu te inzistiranje na menadžerskim ugovorima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara