Bandić primio predsjednika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore - Kotor

Bandić primio predsjednika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore - Kotor

Foto: zagreb.hr

GRADONAČELNIK Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas u zgradi Gradske uprave predsjednika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore – Kotor (HGD CG Kotor) Mirka Vičevića.

Zahvalivši na prijemu, predsjednik Vičević je gradonačelnika upoznao s djelatnošću Društva, te ga pozvao da kao počasni gost dođe u Kotor 3. veljače kada slave Dan svoga zaštitnika, Svetog Tripuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tada će, već tradicionalno, biti dodijeljene nagrade osobama od najvećeg značaja za Hrvate u Crnoj Gori, a ove godine, nagrađen iz Hrvatske bit će upravo zagrebački gradonačelnik.

Podsjetimo, Grad njeguje odlične odnose s nacionalnim manjinama u Zagrebu, ali jednako tako ne zaboravlja Hrvate u drugim zemljama. Tako se za hrvatske školarce iz Crne Gore redovito organiziraju ljetne škole i kampovi, a zavidna je suradnja i na području kulture. Gost je posebno zahvalio i na potpori izdavanju Hrvatskoga glasnika.

Osim gradonačelnika Bandića, sastanku su prisustvovali pročelnik za financije Slavko Kojić, šefica za međunarodnu suradnju Vesna Šimić i pomoćnica pročelnika za obrazovanje Božica Šimleša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara