Bandićeva sloboda plaćena Hanžekovićevim kreditom od 15 milijuna kuna

Screenshot: YouTube

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić večeras je pušten iz pritvora u Remetincu, a sa slobode će se braniti zahvaljujući vrtoglavoj jamčevini od 15 milijuna kuna, najvećoj u hrvatskoj povijesti.

Iako je bilo jasno da Bandić nema toliki novac pa su se kao zamjena za novac spominjali zalozi nekretnina (a i tu su uskakali prijatelji), Bandićeva jamčevina naposljetku je ipak plaćena gotovinom.

Prema neslužbenim informacijama, novac je Bandiću nabavio jedan od njegovih odvjetnika - Marijan Hanžeković, koji je podignuo kredit od 15 milijuna kuna.

Iako je Index danas kontaktirao Hanžekovića s upitom o Bandićevoj jamčevini, odvjetnik nam je kazao tek: "Ja ne mogu davati nikakve informacije".

Hanžeković je jedan od najbogatijih i najmoćnijih hrvatskih odvjetnika, a najpoznatiji je po "utjerivanju dugova", odnosno ovrhama koje osim za HRT, HT i brojne druge tvrtke tijekom godina provodi i za Grad Zagreb te Zagrebački holding. Nedavno je Hanžeković kroz predstečajnu nagodbu preuzeo Europapress Holding (EPH).

Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri d.o.o koje ima stotinjak zaposlenih prošle je godine imalo prihoda više od 46 milijuna kuna, a dobit 8,37 milijuna. Godinu ranije imali su čak 18 milijuna 890 tisuća kuna dobiti, a 2011. 16,43 milijuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara