Barišić, Jurak i Pavošević priznali krivnju! Maček i Sanader ne: "Svi me optužuju, a taj film nećete gledati"

Foto: Damjan Tadić/Cropix

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu nastavljeno je pripremno ročište u slučaju Fimi-media.

Nakon što su pale i prve presude, danas bi se trebalo odlučiti o dokazima koji će se izvesti na suđenju, na kojem će se prvi puta u povijesti Hrvatske na optuženičkoj klupi naći jedna politička stranka koju se, uz ostale, tereti za izvlačenja više od 70 milijuna kuna iz državnih institucija. Sutra se pak očekuje datum početka suđenja.

Uoči dolaska na sud odvjetnik Mladena Barišića Ante Madunić kratko je poručio da se njegov klijent neće nagoditi. Inače na sud je došao i sudac Ivan Turudić od kojeg je predsjednik Sabora Boris Šprem zatražio ispriku, no za sada Turudić nije davao izjave.

Podsjetimo, pokajnicima Aniti Lončar Papeš i Bojanu Dimiću jučer je potvrđeno 11, odnosno 6 mjeseci zatvora, a državi moraju vratiti i 3 milijuna i 800 tisuća kuna nezakonito stečenog novca. Unatoč njihovom priznanju da su putem svojih tvrtki te Fimi-medije za HDZ i Sanadera izvlačili novac iz državnih institucija, obrana bivšeg premijera ne brine previše. 

Sanader: Svi me optužuju, a taj film nećete gledati

Zanimljivo je bilo na drugom danu pripremnog ročišta za Fimi mediju. Odvjetnici HDZ-a poručili su da stranka kao pravna osoba ne može biti kriva, dok su Barišić, Jurak i Pavošević priznali krivnju.

"HDZ ne može biti odgovoran jer predsjedništvo stranke ništa nije znalo, a tužiteljstvo implicira da je odgovorna u HDZ-u bio Sanader", naglasio je Sesvečan, a bivši predsjednik HDZ-a Sanader poručio je, da kao i u svim ostalim slučajevima, netko prizna krivnju i onda kaže da mu je on tako naredio. U postupku će, kaže Sanader, dokazati da to tako da nije bilo. "Taj film nećete gledati", rekao je Sanader.

Barišićev odvjetnik Ante Mladinić je ponovio kako je njegov klijent priznao krivnju kao i Nevenka Jurak te Branka Pavošević dok su je poricali Ratko Maček i Ivo Sanader.

Inače, obrana i tužiteljstvo predložili su oko 500 svjedoka no neki će se iskazi samo čitati na sudu. Pripremno ročište nastavlja se sutra kada bi se trebao odrediti i datum početka suđenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara