Benac se pod "gasom" zabio u parkirani automobil

Benac se pod "gasom" zabio u parkirani automobil

Ilustracija: Hina

VLADIMIR BENAC, umirovljeni časnik HV-a i stopostotni invalid Domovinskog rata, opet je imao neprilike u prometu. Prije tjedan dana, dok se u Splitu slavio blagdan zaštitnika grada Svetog Duje, kod Svetog Frane na Matejuški zabio se svojim Nissanom u parkirani automobil, koji se potom "nasadio" na još jedan auto.

Vozi, a pije

Ispostavilo se da je Benac upravljao pod utjecajem alkohola, izmjeren mu je jedan promil. Osim za vožnju u pripitom stanju i izazivanje prometne nezgode, prijavljen je i za remećenje reda i mira jer je vrijeđao prolaznike.

Bencu ovo nije prvi takav incident, a vjerojatno ni posljednji. Prije koji mjesec sa Chevrolet Epicom, kojeg mu je kao stopostotnom invalidu darovala bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor, "popeo" se na štekat Bobisa kod Banovine. Bio je vidno alkoholiziran, no odbio je alko testiranje.

Bogati dosje

Benac je svojedobno osuđen za višegodišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva susjeda sa Meja Denisa Bušelića. Pušten je prije no što je izdržao kaznu u cijelosti, a u tijeku mu je ponovljeno suđenje za prijetnju Bušeliću. Postupak za upad u ured splitskog gradonačelnika Ivana Škarića pao je u zastaru, dok je oslobođen za incident u sjedištu splitske policije jer je utvrđeno da nije poduzeo sve potrebne radnje za ispaljivanje projektila iz raketnog bacača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara