Bez nagodbe: Nadbiskup i vikar svjedočit će na suđenju fra Šimi i bankarici koje počinje 9. siječnja

Bez nagodbe: Nadbiskup i vikar svjedočit će na suđenju fra Šimi i bankarici koje počinje 9. siječnja

Foto: Index

FRA ŠIME NIMAC i bankarica Jasmina Bilonić i dalje kriju tajnu gdje je završilo gotovo 10 milijuna kuna od prodaje crkvenog terena u Baškoj Vodi. Premda su imali tu zakonsku mogućnost, ipak se nisu nagodili sa tužilaštvom i otkrili gdje je novac.

Nadbiskupa i vikara za svjedoke

Sudac Slavko Lozina zakazao je početak suđenja za 9. siječnja i kako stvari stoje na raspravu će biti pozvan vrh splitske nadbiskupije. 

Tužiteljica Rene Laura predložila je, naime, da se, među ostalim, sasluša i generalni vikar splitske nadbiskupije don Ivan Čubelić, dok je braniteljica fra Šime zatražila da se na suđenju sasluša i nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O prijedlogu za saslušavanjem nadbiskupa sud će odlučiti naknadno.

Fra Šime omiljen među ženama

Ni Bilonić, ni Nimac nisu htjeli danas ništa izjavljivati. Fra Šime nam je samo kratko kazao da se nada da će sada njegova pozicija biti povoljnija. Na što je točno mislio, nije nam htio otkriti.

Pojavljivanje fra Šime u splitskoj Palači pravdi izazvalo je, inače, nemalo zanimanje sudskih službenica usporedivo jedino možda sa interesom iskazanim za korčulanskog dilera Jakšu Cvitanovića Cvika. 

Fra Šime Nimac optužen je za zloporabu položaja i ovlasti i pronevjeru gotovo 10 milijuna kuna od prodaje terena u vlasništvu Župe Blažene Djevice Marije. Bankaricu Bilonić terete da mu je pomogla skloniti novac. Dio novca su potrošili. Ona je kupila jahtu, a on luksuznog Passata CC.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara