Bivši ministar Herak: Ministarstvo je u potpunom rasulu, turizmom već godinama upravlja autopilot

Bivši ministar Herak: Ministarstvo je u potpunom rasulu, turizmom već godinama upravlja autopilot

Foto: Facebook

PREDSJEDNIK vijeća Istarskih demokrata (ID) i bivši ministar turizma Ivan Herak ocijenio je danas u Puli da je Ministarstvo turizma otkako su mu na čelu IDS-ovi ministri Veljko Ostojić i Darko Lorencin u potpunom rasulu jer "ne upravlja procesima u hrvatskom turizmu".

"Samim procesima u hrvatskom turizmu već nekoliko godina upravlja automatski pilot", rekao je Herak. "Ovaj resor ni Vladi, ni IDS-u nije previše bitan. Prošlo je 400 dana otkada smo dobili najkvalitetniji dokument - strategiju razvoja hrvatskog turizma, no rezultati koji su do sada postignuti, naročito na planu novih investicija, dovode u pitanje rezultat predviđeni tom strategijom za 2020. godinu. Planiranih 14 milijarda eura deviznog priljeva time postaje `nemogućom misijom`", ocijenio je Herak.

Hrvatski turizam sve manje konkurentan

On je danas najavu ministra turizma Darka Lorencina o povećanju boravišne pristojbe ocijenio "ishitrenim potezom lišenim svakog dodira sa stvarnošću", i to netom nakon što je Vlada povećala PDV u turizmu s 10 na 13 posto.

"Posljedice će biti povećanje cijena i smanjenje konkurentnosti hrvatskog turizma koja, po indeksu konkurentnosti, već 12 godina pada", poručio je Herak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ocijenio je da rezultati turističkog prometa u Hrvatskoj za prvih šest mjeseci ove godine dokazuju kako je Hrvatska turistička zajednica u ovakvom obliku i načinu rada suvišna jer su ti rezultati ostvareni bez direktora.

"Turistički rezultati u prvih šest mjeseci ove godine su očekivani, za što nisu krivi ni zaslužni Ministarstvo turizma ni Hrvatska turistička zajednica", rekao je.

Kajin o državnim jamstvima za Uljanik: Želim vjerovati da je ovo prekretnica za jug Istre, ali i za hrvatsku brodogradnju

Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin izrazio je zadovoljstvo odlukom Vlade o davanju državnog jamstva pulskom Uljaniku za gradnju najvećeg jaružara na svijetu.

"To je najveća stvar za Istru koja bi mogla stabilizirati poslovanje Uljanik grupe. Želim vjerovati da je ovo prekretnica za jug Istre, ali i za hrvatsku brodogradnju", istaknuo je Kajin i dodao kako to jamstvo od 155 milijuna eura povećava javni dug za 0,7 posto.

Vlada je u petak donijela odluku o davanju državnog jamstva Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak i/ili drugoj poslovnoj banci u zemlji ili inozemstvu za zajam kojim bi se financirao usisni jaružar s kopačem koji će Uljanik graditi za Jan De Nul grupu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara