Blic: Ruža Tomašić je "hrvatski Šešelj u suknji"

Blic: Ruža Tomašić je "hrvatski Šešelj u suknji"

Foto: Hina

MINISTAR vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak nazvao je "fašističkom" izjavu hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić o Srbima u Hrvatskoj izrazivši istodobno najoštriju osudu tog istupa.

U priopćenju, koje je u srijedu medijima dostavljeno iz sjedišta Ministarstva vanjskih poslova BiH u Sarajevu, stoji kako ministar Crnadak drži da je Tomašić svojom izjavom prijetila Srbima i vrijeđala ih kao narod.

"Riječ je o fašističkoj izjavi kojom se jedan narod označava prljavim i kojom se ljudima prijeti samo zato što ne pripadaju jednom narodu", stoji u izjavi Crnadka, koji je ujedno visoki dužnosnik Partije demokratskog progresa (PDP), čiji je lider aktualni predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

"Posebno je opasno što je Tomašić zastupnica u Europskom parlamentu"

Ministar vanjskih poslova BiH drži da su stajališta hrvatske eurozastupnice ne samo šovinistička i uvredljiva, nego ujedno nanose ogromnu štetu europskoj ideji i procesu pomirenja u regiji.

"Posebice je opasno to što je Tomašić zastupnica u Europskom parlamentu, a ovakvi komentari samo potiču euroskeptike i protivnike pozitivnih procesa", stoji u izjavi šefa bosanskohercegovačke diplomacije.

Crnadak je izrazio uvjerenje kako će službene politike država zapadnog Balkana, uključujući Hrvatsku, te svih ostalih članica Europske unije biti snažnije od "mračne i prevladane politike" koju zastupa Ruža Tomašić.

"Hrvatski Šešelj u suknji"

Izjave Ruže Tomašić izazvale su reakciju i u Srbiji; hrvatska europarlamentarka završila je na naslovnici beogradskog dnevnog lista Blic, uz naslov "Hrvatski Šešelj u suknji".

Blic na svojoj naslovnici naglašava da je Tomašić predstavnica Hrvatske u parlamentu EU, uz dodatak da bi Tomašić, da živi u Srbiji, bila uhapšena zbog zalaganja za etničko čišćenje. Blic prenosi i izjavu Ivice Dačića, koji poručuje kako očekuje da se hrvatski državni vrh ogradi od takvih izjava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara