Borovo Selo prisjeća se pogibije 12 hrvatskih redarstvenika

Borovo Selo prisjeća se pogibije 12 hrvatskih redarstvenika

Screenshot: HRT

POKOLJ u Borovom Selu je zločin kojega su 2. svibnja 1991. počinili pobunjeni hrvatski Srbi. Označava ubojstvo i masakriranje 12 hrvatskih policajaca.

Danas, 23 godine poslije, prisjećamo se dvanaestorice pripadnika tadašnje specijalne jedinice MUP-a mučki ubijenih u dobro organiziranoj zasjedi srpskih pobunjenika - Stipana Bošnjaka, Luke Crnkovića, Josipa Culeja, Mladena Čatića, Janka Čovića, Zorana Grašića, Antuna Grbavca, Željka Hrale, Zdenka Perice, Mladena Šarića, Ivice Vučića i Marinka Petrušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U noći s 1. na 2. svibnja 1991. dvije su policijske ophodnje napadnute na prilazu Borovu Selu i pri tom zarobljena dvojica hrvatskih policajaca, a nakon neuspjelih pregovora o njihovom oslobađanju u potragu za kolegama kreće tridesetak redarstvenika.

Nakon što su ušli Borovo Selo 2. svibnja oko podneva i uspjeli doći do samog središta sela, pred tadašnjom mjesnom zajednicom su razoružali dvojicu civila te iznenadnim upadom ušli u zgradu u kojoj se nalazilo mnoštvo naoružanih Srba. Dočekani su u zasjedi. Pri tome je ubijeno 12 i ranjeno 22 redarstvenika.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara