Bozanić i Josipović čestitali pravoslavni Božić

Bozanić i Josipović čestitali pravoslavni Božić

Foto: FAH

ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić u ponedjeljak je u povodu pravoslavnoga Božića uputio čestitke patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Irineju i pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću.

Bozanić zahvaljuje na ljubaznim čestitkama i dobrim željama prigodom nedavnog katoličkog Božića i Nove godine, te patrijarhu i mitropolitu, njihovom svećenstvu, monaštvu i vjernicima upućuje čestitke prigodom svetkovine Rođenja Gospodinova i želje za Božjim blagoslovom i mirom ispunjenoj novoj 2015. godini.

"Promatrajući Spasitelja u jaslama koji svoje ruke pruža prema svakome od nas i poziva nas k sebi, spoznajemo i susrećemo samu Božju ljubav. Ljubav je to onoga koji se učinio siromašnim kako bismo mi postali bogati, onoga koji je postao jednim od nas kako bi nas učinio djecom Božjom. Stoga se svi radujmo i zahvaljujmo Spasitelju koji i danas dolazi tražiti prikladan stan u našim srcima", stoji u čestitki upućenoj patrijarhu Irineju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Božja dobrota koja se očitovala rođenjem Gospodina našega Isusa Krista, neka Vam pomogne i blagoslovi Vašu pastirsku službu na duhovnu dobrobit vjernika. Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja", navodi Bozanić u čestitki mitropolitu Porfiriju Periću.

Josipović: Mir Božji Hristos se rodi!

Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je u ponedjeljak božićnu čestitku svim građankama i građanima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru.

"Božićnim pozdravom 'Mir Božji Hristos se rodi!' upućujem srdačnu čestitku svim građankama i građanima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru i želim svako dobro u Novoj 2015. godini! Želja mi je da se božićno ozračje zajedništva, širokogrudnosti, tolerancije i razumijevanja iz obitelji i vjerskih zajednica prelije u čitavo društvo. Jer samo na zajedničkim temeljima možemo graditi kvalitetan i dostojanstven život te dobru perspektivu za sve građanke i građane naše domovine“, stoji u čestitki.

Josipović je božićnu čestitku uputio mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju i protojereju Makedonske pravoslavne crkve Kirku Velinskom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara