Božo Petrov: Ako me prisluškuju, to je gubljenje vremena jer sve što mislim kažem javno

Foto: FAH

BOŽO PETROV, gradonačelnik Metkovića, nezadovoljan je načinom na koji je državna novinska agencija Hina popratila njegovo predavanje na Sveučilištu u Dubrovniku na temu "Politika i što mi imamo s njom". Petrov se zbog toga javnosti obratio priopćenjem naslovljenim "Glavna poruka predavanja u Dubrovniku: Politici prići slobodno - bez straha!", koje objavljujemo u cijelosti:

"Malo je nezgodno da je sa sinoćnjeg predavanja u Dubrovniku, koje je sa pitanjima studenata potrajalo skoro dva sata, u medije plasirana objektivno nevažna izjava o prisluškivanju. Glavna svrha, ali i sadržaj predavanja odnosio se na pokušaj poticanja mladih ljudi da se uključe u društvene procese putem politike ili civilnog društva i to je ono na što je stavljen naglasak u predavanju. Volio bih da je na to stavljan naglasak i u medijskim izvješćima.

Pričajući o svemu negativnom što sam doživio od uključenja u politiku, od zastrašivanja do pokušaja ucjena, spomenuo sam i da sa raznih strana dobivam dobronamjerne informacije da me "slušaju". Ako da, ljubazno je onima koji su prisiljeni to raditi poželjeti dobar dan. Pokazati da ne postoji nikakav strah. To je i bila jedna od tema predavanja. Politici prići slobodno - bez straha!

Uopće se time ne opterećujem jer za slušanje nema nikakve potrebe niti bi kao gradonačelnik malog grada od samo 16 tisuća stanovnika trebao biti zanimljiv za takav oblik praćenja... Osim toga, sve što mislim kažem javno pa ako me netko i prisluškuje, to je čisto gubljenje vremena.

Postoje puno važnije stvari kojima se moramo baviti. Socijalno stanje stanovništva, nezaposlenost, razvoj Metkovića su teme koje me zaokupljaju i kojima sam posvećen.

Cilj predavanja bila je potaknuti mlade za bavljenje politikom jer s prosječnom strukturom naših političara starijom od pedesetak godina, umreženom na razno različite načine, za te mlade nema spasa, osim ako to ne ostvare vlastitim angažmanom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara