Briga manje za Debeljaka: Sud u Šibeniku potvrdio odbijajuću presudu za utaju poreza u PTC Krki

Briga manje za Debeljaka: Sud u Šibeniku potvrdio odbijajuću presudu za utaju poreza u PTC Krki

Foto: Index

TOMISLAV DEBELJAK, vlasnik splitskog škvera, ima brigu manje. Županijski sud u Šibeniku odbio je, naime, žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Kninu te potvrdio odbijajuću presudu za utaju poreza od 3 i pol milijuna kuna u trgovačkom društvu PTC Krka.

Prihvaćeno je stajalište obrane te suca u Kninu Stipe Čipčića da se radi o već presuđenoj stvari u prekršajnom postupku. Povoljno i pravomoćno zaključenje kaznenog postupka Indexu je potvrdio Debeljakov branitelj Ismet Krupić. 

Već presuđeno...

Državno odvjetništvo teretilo je Debeljaka da je u PTC Krki isplaćivao plaće preko putnih naloga zakinuvši tako državni proračun. Uz Debeljaka, kao odgovornu osobu, optužena je bila i PTC Krka kao pravna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelj Krupić još je na početku suđenja u Kninu zatražio da se suđenje obustavi, no sudac Čipčić saslušao je svjedoke i na koncu donio odbijajuću presudu. Tužitelj Ivan Jukić smatrao je da se nikako ne radi o presuđenoj stvari, jer kazneni postupak zahvaća širu sferu odgovornosti od prekršajnog postupka.

S obzirom da je donijeta takva presuda, troškovi suđenja i financijskog vještačenja pali su na teret državnog proračuna. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara