Čačić: Poznajem Milanovića i vjerujem da će Kolinda popustiti prva

Čačić: Poznajem Milanovića i vjerujem da će Kolinda popustiti prva

Foto: HRT

PREDSJEDNIK Narodne stranke - reformista Radimir Čačić, gostovao je u današnjoj HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Rekao je kako se još nije "umorio od politike".

"Nisam tu zbog drugih, nego zbog sebe samog", objašnjava Čačić svoj razlog za ostanak u politici i dodaje kako nema snage oduprijeti se želji da sudjeluje u društvenim i političkim zbivanjima.

Jučerašnje događaje na Savskoj usporedio je s prosvjedima na splitskoj rivi. Prema njegovu mišljenju, branitelji zaslužuju svako poštovanje i da je njihovo dostojanstvo nešto o čemu treba voditi računa.

Ipak, vjeruje da netko iza njih stoji i diskreditira ukupnu braniteljsku populaciju.

"Sama činjenica da imamo prosvjed i kontraprosvjed govori da smo demokratsko društvo."

Smatra da bi se predsjednik HDZ-a trebao angažirati kako bi se prosvjed branitelja prekinuo.

O Josipovićevom ostanku u politici

Čačić smatra da će Josipovićev ostanak u politici ovisiti o tome koliko je bivši predsjednik sam spreman prihvatiti izazove i poraze. Smatra ga i vrijednim doprinosom na političkoj sceni na prostoru lijevog centra.

"Vrlo je obrazovan, ugledan i odmjeren", rekao je Čačić.

Odnos između Kolinde i Milanovića

Upitan o komunikaciji između premijera Zorana Milanovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, rekao je kako očekuje da će biti na razini ispod razine jedne ozbiljne zemlje kakva želimo biti.

"Poruke koje imamo prilike čuti prizemne su i nadam se da će se jedno od njih dvoje što prije maknuti od njih. S obzirom na to da poznajem premijera Milanovića, vjerujem da će predsjednica biti ta koja će popustiti", smatra Čačić.

O tematskoj sjednici Vlade

Tematsku sjednicu Vlade za koju se predsjednica zalaže smatra dobrodošlom.

"Ta bi sjednica dala barem neki dašak optimizma, a za duh nacije, za građane je to jako važno. Velikih pomaka neće biti jer smo u izbornoj godini, ali je pozitivno ozračje jako bitno. Bitno je i otvoriti važna pitanja makar ona i ne bila ostvarena do kraja mandata", istaknuo je Čačić.  

U razgovoru je kritizirao Vladu Zorana Milanovića rekavši da je jako loša Vlada u kojoj ima spremnih opstruirati mnoge važne investicijske projekte radi prikupljanja vlastitih jeftinih političkih bodova.    

O HDZ-u: Karamarko sastavlja novu Vladu

"Tomislav Karamarko dobit će mandat za sastavljanje nove Vlade", rekao je Čačić koji smatra da će HDZ na parlamentarnim izborima dobiti relativnu većinu, možda čak i apsolutnu.

"No to nije više HDZ otprije 15 godina, nego HDZ i desetak stranaka", rekao je.

"To je trakavica koja treba provesti ozbiljne reforme i preuzeti odgovornost, a ima spektar partikularnih interesa koji predstavljaju ozbiljnu opasnost za funkcioniranje Vlade", istaknuo je Čačić i dodao da se sljedeća Vlada neće moći formirati bez podrške dva do pet zastupnika izvan blokova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara