Čak 28 požara na karlovačkom području u proteklom danu

Foto: Arhiva

VATROGASCI su diljem Karlovačke županije u protekla 24 sata zabilježili čak 28 požara na otvorenom i još pet drugih manjih požara, izvijestio je Centar 112.

Unatoč upozoravanjima od mjerodavnih na opasnost od požara na otvorenom, spaljivanje suhog korova izmaklo je kontroli kod Dugog Dola, Malog Kozinca, Široke Rijeke, Svinice Krstinjske, Štakorovice, Mraclja, Brežana, Devčić Sela, Duge Gore, Lasinjskog Sjeničaka, Kašta, Dojeg Kremena, Kordunskog Ljeskovca, Maljevačko Selište, Gornja Visočka, Lađevca, Korita, Primišlja, Drežničkog Selišta, Turkalja, Cerovnika, Janje Gore i Viničice.

Županijsko vatrogasno zapovjedništvo podsjeća građane da se spaljivanje korova obavlja pod strogo propisanim mjerama, a da je požar izazvan plamenom koji je izmakao kontroli njihova kažnjiva odgovornost.

Na prostoru Trupinjaka i vikend naselja u Veljunu pronađene su ručne bombe, po jedna na svakom od mjesta, a po riječima pročelnika Centra 112 Martina Barića sve su naznake da te ručne bombe nije netko nedavno odbacio već se tu nalaze dugo, odnosno najvjerojatnije su tu zaostale od ratnog vremena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara