Crtani likovi uz pratnju Zagrebačke filharmonije u Kinu Europa

Crtani likovi uz pratnju Zagrebačke filharmonije u Kinu Europa

Foto: Kino Europa

ORKESTAR Zagrebačke filharmonije nastupit će u ponedjeljak 2. prosinca u zagrebačkom Kinu Europa kao pratnja glumaca kazališta Tvornica lutaka u glazbeno-scenskoj predstavi za djecu "Zimogrrrrozni" u kojoj likovi iz crtića uz glazbenu pratnju "oživljavaju" mimo svojih autora.

Zima i Grozni su crtani likovi koji na papiru strpljivo čekaju da postanu crtani film. Nikako ne mogu shvatiti zašto toliko moraju čekati bačeni u ladicu - dok drugi likovi poput Baltazara, Hlapića i ostalih veselo uživaju u svojim pričama, oni se ne miču s mjesta. Odlučuju uzeti stvari u svoje ruke i mimo svog autora krenuti u potragu za istinom i to preko glazbe, stoji u najavi predstave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz pomoć naratora kreću u pustolovinu života, a glumce Filipa Detelića, Ninu Violić, Petru Radin i Dražena Šivka Zagrebačka filharmonija prati glazbom iz najpoznatijih hrvatskih crtanih filmova - Profesora Baltazara, Šegrta Hlapića, Čudesne šume i Inspektora Maske.

"Hoće li postati crtani filmovi, hoće li pronaći svoju priču? Kako uopće nastaju crtani filmovi i glazba? Od kuda početi i stvoriti iz ničega nešto? Na sva ta pitanja pronaći ćete odgovore u ovoj čaroliji za cijelu obitelj uz Zagrebačku filharmoniju", ističe se u najavi.

Predstava je namijenjena djeci vrtićkog uzrasta i nižih razreda osnovne škole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara