Dačić: Nikolić i Tadić su eurofanatici, ja sam za njih pravi nacionalist

Dačić: Nikolić i Tadić su eurofanatici, ja sam za njih pravi nacionalist

Foto: AFP

ČINI se kako je u Srbiji, u pogledu sastavljanja vlade, na pomolu novi obrat. Predsjednik SPS-a i nesuđeni premijer Srbije, Ivica Dačić, danas je izjavio kako će početi razgovore o novoj vladi sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ako se pokaže da je nemoguće ostvariti parlamentarnu većinu u suradnji s Tadićevim DS-om.

Novinarima je kazao kako više "ne postoji priča da podrška Tadiću znači podržavanje proeuropske vlade", jer je jasno da je i Nikolić prihvatljiv za EU i međunarodnu zajednicu. Objasnio je kako se od njega očekuje da podrži Tadića kao proeuropsku varijantu, iako u međunarodnoj zajednici podržavaju Nikolića. "Ovo je jedan lud svijet", kazao je Dačić, prenosi Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je potom objasnio kako je on puno veći nacionalist i od Tadića i od Nikolića. "Nije ovdje više pitanje tko je za Europu, a tko nije. Ja sam u odnosu na Tadića i Nikolića veći nacionalist, a oni su eurofanatici", kazao je Dačić.

"Meni bi se možda više isplatilo da budem premijer u nekoj drugoj kombinaciji, nego ovdje da podržavam nešto za što kažu da je proeuropski, a sa druge strane  Nikoliću Europljani i Amerikanci odaju počast", zaključio je Dačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara