Dačić: Srbija osuđuje bombardiranje i uništavanje Dubrovnika

Dačić: Srbija osuđuje bombardiranje i uništavanje Dubrovnika

Foto: FAH

SRBIJANSKI ministar vanjskih poslova Ivica Dačić osudio je u subotu u Dubrovniku bombardiranje tog hrvatskog grada devedesetih godina, a šefica hrvatske diplomacije Vesna Pusić njegovu izjavu ocijenila primjerom "dramatične promjene" u odnosima među državama jugoistočne Europe.

Dačić je prvi srbijanski dužnosnik koji je jasno osudio napade bivše JNA te srbijanskih i crnogorskih paravojnih snaga na grad pod zaštitom UNESCO-a i najpoznatije hrvatsko turističko odredište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da smo sinoć malo više pridonijeli zbližavanju naših naroda i to ovdje u Dubrovniku koji je bio meta bombardiranja i uništavanja, što Srbija, naravno, osuđuje", rekao je Dačić na regionalnom skupu koji se tradicionalno održava u Dubrovniku.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je da je Dačićeva izjava dokaz promjene odnosa među državama koje su nedavno ratovale.

"To je svakako za pohvalu, da se čovjek sjeti da to kaže, ali nije ništa od čega se zemlja zatrese. Ovo je jedan element koji pokazuje u kojoj mjeri su se odnosi u regiji dramatično promijenili", rekla je Pusić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara