Danas objava prvih rezultata prijava projekata za male i srednje poduzetnike

Foto: Hina

U MINISTARSTVU poduzetništva i obrta danas će biti objavljeni prvi rezultati poziva na dostavu projektnih prijava "Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća".

U sklopu provedbe Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007.-2013. financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 23. prosinca 2013. godine poziv namijenjen malim i srednjim poduzetnicima.

Hrvatskim poduzetnicima tako su postala dostupna bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 255.714.000 kuna pri čemu će se iznosi pojedinačnih dodijeljenih potpora kretati od 3.800.000 kuna do 26.000.000 kuna, poručuju iz resornog Ministarstva.

Potpore poziva pružit će se za dvije vrste projekata koji predstavljaju različite sektore hrvatskog gospodarstva, te će shodno tome biti podijeljene u dva dijela kako bi se jednaka podrška pružila subjektima oba sektora i to: 1. Konkurentnost malih i srednjih poduzeća (MSP) te 2. Konkurentnost turizma.

Pozivom će se poboljšati tehnološka struktura poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja, te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća, a u sektoru turizma poticat će se ulaganja u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela te s njima u vezi dodatne turističke ponude.

Projektne prijave zaprimale su se do 24. veljače, a ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, predstavit će analizu pristiglih projektnih prijava te preliminarne rezultate provedene prve dvije faze postupka vrednovanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara