Đapić: Padom Linića mora pasti i Milanovićeva vlada

Đapić: Padom Linića mora pasti i Milanovićeva vlada

Foto: Arhiva

ANTO ĐAPIĆ, nositelj Nezavisne liste za izbore za Europski parlament, rekao je danas u Splitu kako smjenom dosadašnjeg ministra financija Slavka Linića treba otići i sadašnja Vlada na čelu sa Zoranom Milanovićem te raspisati izvanredne prijevremene izbore.

"Padom ministra Linića mora pasti i ova vlada jer on je bio duša te vlade u financijskoj i gospodarskoj politici, a srušen je uz snažnu kriminalizaciju koju je prema njemu odradio Milanović, što govori da SDP gubi kredibilitet", rekao je Đapić na konferenciji za novinare i ocijenio da je "jedini izlaz urgentno raspisivanje izvanrednih prijevremenih izbora."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Đapićevim riječima, ova se vlada "kitila da je moralna i poštena", a "slučajem Linić" Milanović je "iskopao sebi rupu jer ne može se odvojiti od odgovornosti". Predstečajna nagodba tvrtke Spačva, drži Đapić, nije mogla proći bez Milanovićeva znanja.

"Najavljuju urgentno zaduženje za milijardu eura, ali nemaju pravo zaduživati se u stanju u kojem se nalazi hrvatska država. SDP gura Hrvatsku u sve dublju krizu", poručio je Đapić. Ova je vlada, smatra, vodila svjetonazorsku politiku a nije rješavala gospodarske poteškoće.

Po Đapićevom tumačenju početak njenog kraja bio je slučaj Lex Perković, kada je "Milanovićeva vlada stala na stranu udbaških dužnosnika i nanijela ogromnu štetu hrvatskoj državi te pokazala svoj karakter, koji se ni najmanje nije odmaknuo od komunističkog nasljeđa".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara