Đapić predstavio gospodarski program: Osijek mora postati regionalna metropola!

Đapić predstavio gospodarski program: Osijek mora postati regionalna metropola!

Foto: Emica Elveđi/Cropix

"OSIJEK mora postati regionalna metropola", poručio je danas nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka Anto Đapić predstavljajući svoj program za svibanjske izbore.

Tri su glavne polazišne točke Đapićeva gospodarskog programa - mladi, tranzit roba i poljoprivreda. Pokretač grada su mladi pa se planira izgraditi Tech city. "Mi želimo učiniti sve da se od prvih godina fakulteta, promidžbom, sudjelovanjem profesora, predavača, nastavnika na fakultetima, u Tech cityju, koji će napraviti Grad Osijek u suradnji s javnoprivatnim partnerstvom, mladim intelektualcima i stručnjacima osigura posao tijekom studija i da u Tech cityu imaju mogućnost osigurati svoj poslovni prostor", istaknuo je Đapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugi veliki projekt je aviopolis - projekt oživljavanja osječke Zračne luke. "Činjenicu da se nalazimo na križanjima najvažnijih europskih prometnih pravaca moramo apsolutno iskoristiti, a da bismo to mogli napraviti, potreban nam je veliki rezultat na ovim izborima, kako bismo mogli doći pred hrvatsku Vladu s projektom i ponudom koja se objektivno, ne bi mogla izbjeći", naglasio je Đapić.

Zapošljavanje ljudi planira se ostvariti osnivanjem logističkog centra poljoprivrednih proizvoda, na prostoru osječke veletržnice. "Taj prostor logističkog centra na prostorima koridora VC je nešto što može biti odličan poligon za zapošljavanje velikog broja naših sugrađana. Osijek danas ima ogroman broj kvalificirane radne snage, koja je zbog raznoraznih razloga ostala bez posla", kaže Đapić.

Što se tiče socijalne politike grada, povećat će se rodiljne naknade i osnovati centar za starije osobe. Anto Đapić najavio je i da će uskoro objaviti svog kandidata za župana Osječko-baranjske županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara