Darko Lorencin otputovao u dvodnevni posjet Baskiji

Darko Lorencin otputovao u dvodnevni posjet Baskiji

Foto: Hina

MINISTAR turizma Darko Lorencin u dvodnevnom je posjetu Baskiji.

Iz Ministarstva su izvijestili kako će se Lorencin susresti s predsjednikom autonomne zajednice Baskije Iñigo Urkullu-om, te nizom ministara u pokrajinskoj Vladi, s kojima će razgovarati o mogućnostima suradnje te iskustvu u povlačenju sredstava iz fondova EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obići će Basquetour, agenciju baskijskog Ministarstva gospodarstva i razvoja koja se bavi promocijom i implementacijom Strategije konkurentnosti te Tourgune, centar za istraživanja u turizmu, gdje će mu predstaviti baskijsku strategiju jačanja konkurentnosti te razvoja turizma, posebice kada je riječ o održivosti.

Lorencin će ovu priliku iskoristiti kako bi posjetio niz institucija koji se bave razvojem gastronomskih proizvoda, kao što je Baskijski centar kulinarstva, s čijim će predstavnicima razgovarati o mogućnostima suradnje na području gastro i eno turizma, jednog od ključnih turističkih proizvoda koje je odredila i Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine.

Ministar će se susresti i s Juan José Ibarretxe-om, direktorom centra 'Agirre Lehendakaria' za društvene i političke znanosti te bivšim predsjednikom Vlade Baskije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara