Debeljaku briga manje: Sud u Kninu odbio optužbu za utaju 3,6 milijuna kuna u PTC Krki

Foto: Index

TOMISLAV DEBELJAK, gazda splitskog škvera, ima brigu manje. Općinski sud u Kninu donio je, kako doznajemo, nepravomoćnu odbijajuću presudu u slučaju utaje 3,6 milijuna poreza u PTC Krki.

Sudac Stipe Čipčić prihvatio je sugestiju branitelja Ismeta Krupića da se radilo o već presuđenoj stvari, jer se već vodio prekršajni postupak po istom pitanju. Odvjetnik Krupić je na samom početku suđenja u rujnu predložio da se postupak obustavi, no sudac Čipčić je ipak saslušao svjedoke i na kraju donio odluku. 

Presuđena stvar

Od odvjetnika Krupića doznajemo kako se oni neće žaliti, no sasvim sigurno žalbu će uložiti Općinsko državno odvjetništvo u Kninu. Državni odvjetnik Ivan Jukić zastupao je optužbu u ovom slučaju i već ranije je naveo da se nikako ne radi o već presuđenoj stvari, jer kazneni postupak zahvaća širu sferu odgovornosti od prekršajnog.

Sva je, dakle, prilika da će se presudom suca Čipčića po žalbi Državnog odvjetništva pozabaviti Županijski sud u Šibeniku.

Troškovi suđenja na teret poreznih obveznika?

Debeljaka su, inače, teretili da je isplaćivao plaće u PTC Krki preko putnih naloga zakinuvši tako državni proračun za 3,6 milijuna kuna. Osim Debeljaka kao odgovorne osobe, optužena je i PTC Krka kao pravna osoba.

Ukoliko ovakva presuda ostane na snazi, troškove suđenja pa i financijskog vještačenja od 15-ak tisuća kuna, morat će platiti porezni obveznici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara