Debeljaku briga manje: Sud u Kninu odbio optužbu za utaju 3,6 milijuna kuna u PTC Krki

Debeljaku briga manje: Sud u Kninu odbio optužbu za utaju 3,6 milijuna kuna u PTC Krki

Foto: Index

TOMISLAV DEBELJAK, gazda splitskog škvera, ima brigu manje. Općinski sud u Kninu donio je, kako doznajemo, nepravomoćnu odbijajuću presudu u slučaju utaje 3,6 milijuna poreza u PTC Krki.

Sudac Stipe Čipčić prihvatio je sugestiju branitelja Ismeta Krupića da se radilo o već presuđenoj stvari, jer se već vodio prekršajni postupak po istom pitanju. Odvjetnik Krupić je na samom početku suđenja u rujnu predložio da se postupak obustavi, no sudac Čipčić je ipak saslušao svjedoke i na kraju donio odluku. 

Presuđena stvar

Od odvjetnika Krupića doznajemo kako se oni neće žaliti, no sasvim sigurno žalbu će uložiti Općinsko državno odvjetništvo u Kninu. Državni odvjetnik Ivan Jukić zastupao je optužbu u ovom slučaju i već ranije je naveo da se nikako ne radi o već presuđenoj stvari, jer kazneni postupak zahvaća širu sferu odgovornosti od prekršajnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva je, dakle, prilika da će se presudom suca Čipčića po žalbi Državnog odvjetništva pozabaviti Županijski sud u Šibeniku.

Troškovi suđenja na teret poreznih obveznika?

Debeljaka su, inače, teretili da je isplaćivao plaće u PTC Krki preko putnih naloga zakinuvši tako državni proračun za 3,6 milijuna kuna. Osim Debeljaka kao odgovorne osobe, optužena je i PTC Krka kao pravna osoba.

Ukoliko ovakva presuda ostane na snazi, troškove suđenja pa i financijskog vještačenja od 15-ak tisuća kuna, morat će platiti porezni obveznici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara