"Dingo mi je pojeo dijete": Nakon 32 godine napokon riješen misterij ubojstva Azarije Chamberlain!

"Dingo mi je pojeo dijete": Nakon 32 godine napokon riješen misterij ubojstva Azarije Chamberlain!

Foto: AFP

NAKON pune 32 godine riješen je slučaj ubojstva dvomjesečne Azarije Chamberlain. Slučaj koji je podijelio australsku javnost svoj je konačni rasplet doživio na jučerašnjem ročištu, kada je mrtvozornica Elizabeth Morris, nakon detaljnog istraživanja najnovijih događaja, potvrdila kako roditelji djevojčice nisu krivi za njezinu smrt te da majka nije lagala kada je govorila da joj je "dingo pojeo dijete".

Dvomjesečna Azaria nestala je iz šatora u blizini australskog grada Aulurua 1980. godine, jedne od najpoznatijih australskih turističkih lokacija. Njezini roditelji bili su na roštilju s prijateljima dok je djevojčica spavala u šatoru. Njezina majka je od početka tvrdila da je, nakon što je čula vrisak, vidjela kako dingo odnosi nešto iz šatora. Tijelo djevojčice nikada nije pronađeno. Uskoro je protiv roditelja, Lindy i Michaela Chamberlaina, podignuta optužnica zbog otmice djeteta, a dvije godine kasnije majka je osuđena na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva Azarije, dok je njezin suprug osuđen zbog pomaganja u zločinu.

Kasnije su oboje oslobođeni svih optužbi, nakon što je policija pronašla komadić Azarijine odjeće na mjestu na kojem je otkriven čitav čopor australskih dinga. Ipak, u javnosti je i dalje postojala sumnja, budući da nikada nije utvrđen pravi uzrok smrti dvomjesečne djevojčice.

"Istina je napokon izašla na vidjelo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su Azarijini roditelji sudu predočili nove dokaze, mrtvozornica Morris jučer je izjavila kako sve upućuje na to da je australski pas dingo oteo i pojeo djevojčicu. Naime, roditelji su sudu predočili nekoliko stotina stranica dokaza o napadima dinga diljem Australije, nakon čega je sud odlučio ponovno preispitati slučaj. Službena mrtvozornica tijekom istrage je pronašla dokaze koji upućuju na to da je dingo, ili više njih, ušao u šator i oteo dijete. Nakon pravne bitke koja je trajala više od 30 godina, njezini roditelji su izjavili da se sada napokon osjećaju slobodnima.

"Naravno da osjećamo olakšanje zbog ove presude. Sada će Australija napokon priznati da te životinje nisu bezopasne", izjavila je Lindy.

"Istina je napokon izašla na vidjelo. Naša kći napokon može počivati u miru", dodao je njezin bivši suprug Michael.

Slučaj ubojstva Azarije Chamberlain toliko je uzburkao australsku, ali i svjetsku javnost, da je po njemu čak snimljen i film "A Cry In The Dark".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara