Dječje igralište Prevoj, u zagrebačkom kvartu Središće uredili studenti volonteri

Foto: PR foto

U SUBOTU, 14. rujna od 9 do 12 sati, u sklopu akcije Dan služenja zajednici (Community Service Day) više od 100 volontera, studenata, profesora i zaposlenika Američke visoke škole za management i tehnologiju (RIT/ACMT-a), podarili su "novo ruho" dječjem igralištu "Pervoj", u zagrebačkom kvartu Središće.

Studenti volonteri uredili su okoliš igrališta i obojili sve sprave za igranje te na taj način doprinijeti kvaliteti života u zajednici u kojoj studiraju. Uz Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju, svoj doprinos ovoj akciji dao je i Grad Zagreb te tvrtka Atlantic  grupa d. o. o., doniravši hranu i piće za volontere. Kao predstavnik Grada Zagreba, događanju je prisustvovala gđa. Helena Beus, voditeljica Odjela za mlade pri Sektoru za šport i mlade u gradskom Uredu za obrazovanje, kulturu i šport.


Studenti Američke visoke škole za management i tehnologiju, već desetu godinu uzastopce, organiziraju Dan služenja zajednici, volontersku akciju kojoj je cilj doprinijeti kvaliteti života u zajednicama u kojima studiraju. Studenti su u sklopu dosadašnjih akcija uredili brojne javne površine u Dubrovniku i Zagrebu te pomogli brojnim udrugama kojima je pomoć uistinu potrebna. Podsjetimo, u sklopu prošlogodišnje akcije studenti su uredili okoliš dječjeg vrtića "Petar Pan", na adresi Kuniščak 7, Zagreb. 

Donald Hudspeth, predsjednik i dekan RIT/ACMT-a, istaknuo je: "Od svojega osnutka Američka visoka škola za management i tehnologiju inicira i podržava projekte od lokalnog značaja. Aktivnim angažmanom nastojimo doprinijeti ekonomskom, socijalnom i kulturnom napretku zajednica u kojima djelujemo. Potičući volonterski rad kod studenata nastojimo razviti svijest o potrebi dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, znanja i vještina za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit. Iznimno sam ponosan i sretan kad vidim s kojim oduševljenjem i u kojem broju naši studenti sudjeluju u volonterskim akcijama."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara