Do prijatelja službeno: Milanović na druženje s Tedeschijem otplovio Svetim Mihovilom

Do prijatelja službeno: Milanović na druženje s Tedeschijem otplovio Svetim Mihovilom

Foto: Damjan Tadić/Cropix

PREMIJERU Zoranu Milanoviću za vrijeme boravka kod prijatelja Emila Tedeschija u hvarskom lovištu Pelegrin na raspolaganju je dva dana stajalo službeno policijsko plovilo Sveti Mihovil. Kako doznajemo, premijer je na Mihovilu otplovio do Hvara i natrag do kopna.

Do Hvara i nazad za šest tisuća kuna

Policijski brod pri brzini od 20 čvorova troši oko 200 litara dizela za sat plovidbe pa se cijeni da je na prebacivanje premijera do lovišta Pelegrin i natrag potrošeno 500-600 litara goriva, odnosno 5 do 6 tisuća kuna. Moglo se, dakako, potrošiti i više, jer Mihovil potegne i preko 30 čvorova.

Uz to, kako je služio za prebacivanje VIP gosta, Sveti Mihovil nije mogao odrađivati svoje redovne zadaće u nadzoru pučine.

Nema odmora dok traje obnova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa ne bi trebalo biti sporno, jer premijer kao štićena osoba ima pravo na prijevoz policijskim plovilom. Nije ni bitno je li na putu službeno ili neslužbeno, odnosno, prijateljski. To je ionako nemoguće razgraničiti budući da smo vidjeli kako je iz Tedeschijevog lovišta Milanović bez problema smijenio ministricu Holy. Radno je, dakle, i na odmoru i kod prijatelja.

Sve i da je Milanovića na Hvar prebacio Tedeschi ili da se, pak, u nekoj sasvim nevjerojatnoj verziji odlučio na redovnu brodsku liniju, policija bi izdvojila službeno plovio za osiguranje, kao što se to radilo i dok je Ivo Sanader krstario na "Malo vitra" neposredno nakon abdikacije.

Vlada i ministar bez komentara

Pokušali smo dobiti komentar od ministra Ranka Ostojića, no on nas je uputio na glasnogovornicu Vlade.

Dobili smo kratak i načelan odgovor da je način prijevoza štićenih osoba I. kategorije reguliran Uredbom o utvrđivanju poslova protuobavještajne zaštite i osiguranja određenih osoba, objekata i prostora. Kažu da se primjenjuje za sve štićene osobe I. kategorije na identičan način i u potpunosti je u nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara