Dok brojni pomažu stradalima neki pomažu sebi: Uhićen lažni humanitarac iz Zagreba

Ilustracija: Shutterstock

IAKO su poplave u regiji ujedinile brojne građane u pomaganju ugroženom stanovništvu, neki tu elementarnu nepogodu iskorištavaju za vlastitu korist, zbog čega je policija uhitila Zagrepčanina kojeg sumnjiči da je, lažno se predstavljajući kao član jedne udruge tražio humanitarnu pomoć.

Lažni 55-godišnji humanitarac koji je tražio pomoć za udrugu razotkriven je nakon što je u njegove namjere posumnjao tri godine stariji muškarac s ogulinskog područja koji je taj slučaj prijavio policiji.

Ogulinski policajci ubrzo su pronašli osumnjičenog Zagrepčanina za kojeg su utvrdili da je lažnim prikazivanjem činjenica prikupljao novac za sebe. Protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnijeta kaznena prijava zbog prijevare, izvijestila je karlovačka policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija je danas ponovno upozorila građane da ne daju novac koji za stradale u poplavama traže osobe po stanovima i kućama jer postoji mogućnost da je riječ o prevarama.

Na svojim internetskim stranicama policija je navela da saznaje o pričama koje kruže među građanima, kako u stanove i obiteljske kuće dolaze osobe tražeći isključivo novac za stradale u poplavama.

Građane je pritom upozorila da takvim osobama ne daju novac i ne nasjedaju lakovjerno na takve priče, jer postoji mogućnost da je riječ o prevarantima.

"Zaštitite se da ne postanete žrtva kaznenog djela te ako želite pružiti pomoć stanovništvu ugroženom poplavama, učinite to putem Crvenog križa ili na drugi način o kojem su informacije javno dostupne i konstantno se šalju putem medija ili tijela", izvijestio je MUP na svojim internetskim stranicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara