Došao žicati novac pa nožem brutalno izbo nizozemsku konzulicu u Splitu

Foto: Google maps, Split.hr

NIZOZEMSKA konzulica Silvana Kondić danas je malo prije podneva brutalno napadnuta u svom uredu na 12. katu Koteksovog nebodera u Splitu! Napadač je uhićen svega sat i pol kasnije! Snimile su ga nadzorne kamere. Prema prvim informacijama iz policije radi se o muškarcu koji ima hrvatsko i nizozemsko državljanstvo. Uhićen je na Pujankama u prijateljevom stanu.

Splitska dogradonačelnica je posjetila napadnutu konzulicu. I sama je šokirana o kakvom se brutalnom napadu radilo. "Konzulica mi je kazala da ju je napao narkoman. Radi se o osobi koja ima i nizozemsku putovnicu, Ne znam točno koji je bio motiv napada, ali je konzulica kazala kako se derao da su mu mnogi dužni novac. Pretpostavljam da je tražio pomoć kod naplate tih dugova.", kazala je Aida Batarelo po izlasku s hitnog kirurškog prijema splitske bolnice.


Kako neslužbeno doznajemo, napadač je 48-godišnji Doris M. Iz nizozemskog veleposlanstva u Zagrebu kratko su poručili kako nema indicija da se radi o zločinu s političkim konotacijama. Dodaju kako vjeruju da će hrvatske vlasti slučaj riješiti brzo i na adekvatan način.  

Maja Radman, zamjenica stečajnog upravitelja KBC Split kazala je kako je konzulica medicinski zbrinute ne navodeći neke podrobnije detalje te je dodala da će ostati u bolnici.

Konzulica se branila, ali je dobila više od deset uboda nožem po tjemenu i vratu!

Prema prvim informacijama, napadač ju je izbo nožem po glavi i vratu! Navodno se radi o više od desetak uboda nožem. 72-godišnja Kondić krvave je glave i u teškom šoku prebačena na Hitni kirurški odjel splitskog KBC-a. Rane su joj sašivene i upućena je na daljnju dijagnostiku. Pri svijesti je, ali još ne može doći sebi od napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, život joj nije u opasnosti.

Izbodena je po tjemenu, a nekoliko je uboda dobila i u vrat. Branila se pa je porezana i po rukama. Sudeći po ozljedama, čini se kako ju je napadač bacio i ubadao dok je ležala na podu! Ovakve brutalne ozljede šokirale su i najiskusnije liječnike koji su se mnogo toga nagledali tijekom svoga rada.

Policija pregledava snimke video nadzora ulaza u neboder

Splitska policija šturo nam je potvrdila napad na konzulicu. Pregledali su snimke video nadzora Koteksovog nebodera. Kamera pokriva ulaz u neboder i na snimci bi se zasigurno trebao vidjeti počinitelj.

Dežurni u programu Radio Dalmacije, koja ima studio na drugom katu nebodera, rekao nam je kako su o napadu doznali tako što su začuli sirene Hitne pomoći, što znači da je napadač imao dovoljno vremena da umakne.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara