Dugovi Metkovića premašili prihode: Gradonačelnik sebi i gradskim zaposlenicima smanjio plaće na minimalac

Foto: Press

NAKON snimanja stanja gradskih financija i proračuna nova gradska uprava je utvrdila dugovanja prema državi i dobavljačima u iznosu od 17, 6 milijuna kuna. S obzirom da su godišnji prihodi grada 17 milijuna kuna, dugovanja grada Metkovića veća su od godišnjih prihoda .

Bivša gradska uprava je proračun prikazivala većim jer su unutar njega bila prikazivana i namjenska sredstava dobivena od Republike Hrvatske npr. ona za Prirodoslovni muzej i novu knjižnicu i čitaonicu u zgradi Vage.

S obzirom na iznimno teško stanje gradskih financija i dugovanje od dvije plaće prema gradskim zaposlenicima, ali i solidarnosti prema 2500 nezaposlenih u gradu Metkoviću, gradonačelnik Božo Petrov odlučio je sebi i svim gradskim zaposlenicima srezati plaću na minimalac s dodatkom minulog rada. Ovakvom mjerom nastoje se podmiriti zaostale plaće i skupiti novčana sredstva za projekte s kojima nastojimo aplicirati za europske fondove.

Nadamo se da će Vlada Republike  Hrvatske i  Ministarstvo financija uzeti u obzir odlučnost  i ozbiljnost nove gradske uprave  grada Metkovića i naše namjere da podmirimo dugovanja i sredimo gradske financije.  Iz tog razloga držimo  da nam Vlada RH treba pomoći otpisom dugovanja jer su i državne institucije svojim nečinjenjem dopustile da Metković dođe u ovakvu situaciju. Isto tako očekujemo  od DORH-a da u što kraćem mogućem  roku riješe kaznene prijave koje je Grad Metković podnio protiv bivšeg gradonačelnika Metkovića i gradskih službenika na način da podignu optužnicu protiv odgovornih osoba.", stoji u priopćenju Nikole Grmoje, zamjenika gradonačelnika Metkovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara