EBRD pomaže hrvatskom turizmu: Nezaposlenost mladih na najvišim je razinama u cijeloj regiji

Foto: marinaborik.hr

"EBRD aranžira 30 milijuna eura kredita Marini Dalmacija i Marini Borik za obnovu objekata koji imaju ključnu ulogu u jačanju nautičkog turizma u Hrvatskoj. Kredit će biti sindiciran s 10 milijuna eura koju je osigurao EBRD, i 20 milijuna eura koje su osigurali Privredna banka Zagreb d.d. i Erste & Steiermärkische Bank d.d. (10 milijuna eura svaka)", potvrdili su iz Europske banke za obnovu i razvitak u svom službenom priopćenju. Kako se naglašava turizam je jedan od ključnih sektora hrvatskog gospodarstva.

Turski konglomerat u marinama

Potencijal za nautički turizam je posebno visok, ali da bi se taj potencijal realizirao, potrebna su specifična znanja i iskustva, kao i značajna ulaganja privatnoga sektora, kako bi se nadogradila i proširila postojeća infrastruktura i kako bi ju se dovelo do međunarodnih standarda, smatraju u EBRD-u. Marina Dalmacija i Marina Borik su u vlasništvu Dogus Holdinga - jednog od najvećih poslovnih konglomerata u Turskoj, sa značajnim iskustvom u upravljanju marinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Marina Dalmacija najveća je marina na Jadranu, nalazi  se u Sukošanu i ima 1141 vez, a Marina Borik je mala butik marina u zapadnom dijelu povijesnoga grada Zadra.

Nezaposlenost mladih

"S obzirom na nezaposlenost mladih u Hrvatskoj, koja je na jednoj od najviših razina u cijeloj EBRD regiji, projekt će također nastojati osigurati obuku i mogućnosti zapošljavanja za mlade. Cilj je rješavanje nerazmjera vještina kao i jaz u napretku od izobrazbe do zapošljavanja mladih u zemlji. Kako bi se riješio ovaj problem, Dogus će osigurati programe obuke za mlade osobe temeljene na najboljim međunarodnim praksama", naglašava se u priopćenju.

"Mi podržavamo razvoj turističke infrastrukture u Hrvatskoj, jer to je ključni sektor za zemlju
i ima veliki potencijal. Specifična znanja i iskustva i stručnost Dogusa, naših partnera, će biti kritična u podizanju standarda na novu razinu, koja će rezultirati privlačenjem domaćih i stranih gostiju.", naglasila je  Claudia Pendred, direktorica EBRD-a za nekretnine i turizam.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara