EU fondovi: Čakovečki Pipo iz IPARD-a dobio 3,5 milijuna kuna za modernizaciju proizvodnog pogona

 Foto: scx.hu

AGENCIJA za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 103 "Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice", objavila je Ahencija.

Tvrtci  Perutnina Ptuj – Pipo d.o.o. iz Čakovca isplaćeno je 3.534.722,31 kn za opremanje i zamjenu postojećeg sustava za filtriranje/klimatizaciju zraka te rashladni sustav, s neophodnom rekonstrukcijom prostora.
 
Tvrtka je navedenim ulaganjem osigurala adekvatne mikroklimatske uvjete u pogonu za proizvodnju i preradu mesa.
 
Uz ovu isplatu, do sada je Agencija za plaćanja isplatila ukupno 335,95 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 184 završena projekta. U prošloj godini isplaćeno je rekordnih 187,93 milijuna kuna za 113 završenih projekata, što čini 2013. godinu najuspješnijom godinom provedbe IPARD programa.
 
Sveukupno je nakon 18 provedenih IPARD natječaja ugovoreno 348 projekata s ukupnim iznosom ulaganja od 1,25 milijardi kuna te iznosom potpore od 704,66 milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara