EU i MMF: Jamčimo, imamo zajedničke ciljeve glede Grčke

EU i MMF: Jamčimo, imamo zajedničke ciljeve glede Grčke

Foto: FAH

EUROPSKA komisija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond (MMF) su zajamčili u srijedu da su im zajednički ciljevi za Grčku, dok je Atena dan ranije govorila o ozbiljnim razlikama između vjerovnika koje koče pregovore o nastavku financiranja zemlje.

"Komisija, ECB i MMF dijele iste ciljeve u pogledu pomoći Grčkoj da postigne financijsku stabilnost i rast", rekli su u zajedničkom priopćenju.

"Institucije i dalje zajedno rade na tom cilju. One teško rade kako bi postigle konkretne rezultate 11. svibnja, datuma sljedećeg sastanka ministara financija eurozone u Bruxellesu", stoji u priopćenju.

Dijsslbloem: Nema podjela između EU-a i MMF-a

U Parizu je predsjednik Euroskupine Jeroen Dijsslbloem također zanijekao postojanja podjele između EU i MMF-a dok je Atena u utorak govorila o ozbiljnim razlikama i suprotnostima između vjernovnika.

Prema informacijama tiska, MMF je zaprijetio da neće isplatiti dio pomoći od 7,2 milijardi eura koje Atena nužno treba ukoliko ne bude pokrenuto djelomično brisanje grčkog duga, što Europljani odbijaju.

"Koordinacija je jaka, postoji izbor i između proračunske politike, strukturnih reforma i duga", objasnio je Dijsselbloem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara