Epilog festivala kod Slunja: Zaplijenjeno 1400 doza LSD-a, jedna osoba umrla, nestala Francuskinja

Epilog festivala kod Slunja: Zaplijenjeno 1400 doza LSD-a, jedna osoba umrla, nestala Francuskinja

Foto: nestali.hr, Hina

KARLOVAČKA policija na današnjoj je konferenciji za medije otkrila detalje akcije koju je provela tijekom održavanja festivala psihodelične glazbe u Gornjem Primišlju kod Slunja. Festival je trajao tjedan dana, od 14. do 21. srpnja, a policija je privela ukupno 28 osoba zbog neovlaštenog posjedovanja i prodaje droge. Festival je posjetilo oko 2000 osoba, većinom stranaca.

Kako je na pressici kazao voditelj Odjela kriminaliteta droga PU karlovačke Vlatko Cegur, 24 osobe su kazneno prijavljene zbog posjedovanja i prodaje droge. Zaplijenjeno je čak 1400 doza LSD-a, marihuana, hašiš, amfetamini, hašiševo ulje...

Najveći broj kazneno prijavljenih bili su strani državljani - Nijemci, Nizozemci, Talijani, Španjolci... 1400 doza LSD-a, što je jedna od najvećih pojedinačnih zapljena droge te vrste u Hrvatskoj, pronađeno je kod jednog Nizozemca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umro 51-godišnji Samoborac, nestala mlada Francuskinja

U nedjelju oko 6 sati u Primišlju, na prostoru održavanja modem festivala, pronađeno je mrtvo tijelo 51-godišnjaka iz Samobora na kojem nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na nasilnu smrt.

Uzrok smrti zasad nije poznat, a u tijeku je toksikološko testiranje.

Policiji je jučer prijavljen i nestanak 23-godišnje Francuskinje Anne-Cecile Pinel. Nestanak su prijavila dvojica Francuza, a djevojka je zadnji put viđena 21. srpnja oko 9 sati.

U potrazi za djevojkom sudjeluju i HGSS. Djevojka je visoka 168 centimetara, ima kestenjastu kovrčavu kosu i velike zelene oči. Slabije je tjelesne građe, a na lijevom boku ima tetovažu molekule. Ima poteškoća sa sluhom te u oba uha nosi slušne aparate. U trenutku nestanka na sebi je imala široke hlače, svjetlu majicu i crne čizme te je nosila smeđu torbicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara