Epilog poplava u Karlovcu: Potrebno doraditi i osuvremeniti sustav uzbunjivanja

Foto: Index

POPLAVE od 13. rujna u Karlovcu i općini Bariloviću pokazale su da treba popraviti i doraditi sustav uzbunjivanja na području Karlovačke županije kako bi građani znali kako postupiti, a sustav veza treba osuvremeniti i ojačati, zaključeno je na današnjem sastanku Županijskog stožera zaštite i spašavanja.

Potrebno je unaprijediti sustav zaštite i spašavanja kako bi u ekstremnim uvjetima svi poslovi i zadaće bili obavljeni po planu zaštite i spašavanja Karlovačke županije, zaključeno je unatoč ocjeni da su tijekom posljednje poplave, kad je proglašena opća opasnost, redovite operativne snage, pojačane pripadnicima Hrvatske vojske i policijskim interventnim postrojbama iz Gospića i Rijeke, obavile sve svoje zadaće.

Koordinacija dobra, dan maksimum u složenim uvjetima

Koordinacija službi zaštite i spašavanja, jedinica lokalne samouprave i javnih te komunalnih poduzeća bila je dobra i učinilo se sve što se moglo da se zaštite i spase ljudi i imovina u vrlo složenim uvjetima s natprosječno visokim vodostajima, zaključio je Županijski stožer zaštite i spašavanja.

Župan Ivan Vučić, kao županijski zapovjednik zaštite i spašavanja, njegov zamjenik Josip Šafar kao načelnik tog stožera, pročelnik karlovačkoga Područnog ureda Državne uprave zaštite i spašavanja Martin Barić te ostali članovi tog stožera složili su se da su sve operativne snage u zaštiti i spašavanju profesionalno odradile svoje zadatke zahvaljujući iskustvu u velikoj poplavi u veljači ove godine.

Svima njima te svim građanima koji su im nakon objavljene opće opasnosti pomagali i pridonijeli u obrani od poplave Županijski stožer zaštite i spašavanja je zahvalio i odao priznanje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara