Europski tjedan mobilnosti u Zagrebu: HŽ Putnički prijevoz omogućio besplatnu vožnju bicikala u gradsko-prigradskom prijevozu 21. i 22. rujna

Foto: Guliver image/Getty images

HŽ PUTNIČKI PRIJEVOZ uključio se u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna, a posvećen je održivom kretanju.

"Putnicima u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba HŽ Putnički prijevoz omogućit će besplatan prijevoz bicikala na relaciji Dugo Selo - Savski Marof - Harmica i obratno u subotu i nedjelju 21. i 22. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj Europskog tjedna mobilnosti jest poticanje javne svijesti i aktivnosti građana usmjerenih protiv onečišćenja okoliša uzrokovanog povećanjem opsega prometa u gradovima, a time se pridonosi poboljšanju kvalitete života građana.

Građani se pozivaju na korištenje sredstava javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja u gradovima. Prijevoz željeznicom svrstava se u ekološki najprihvatljiviji oblik prijevoza koji doprinosi smanjenju prometnih gužvi i problema s parkiranjem te očuvanju okoliša", stoji u priopćenju HŽ  Putničkog prijevoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara